Annonce
Ugeavisen Odense

Odense Aafarts turbåde er klar til at stævne ud 1. april

Snart bliver det mere forårsagtigt, og der kommer løv på træerne. Allerede inden da, fra 1. april, er Odense Aafarts turbåde klar til at stævne ud. Foto: Odense Aafart
Trods restriktioner kan Odense Aafart, når sæsonen begynder 1. april, sejle efter planen med turbådene - dog med begrænset passagertal

Odense: Noget bliver  - næsten - som det plejer, når vi når 1. april. Odense Aafart vil nemlig på denne dag, som i år er identisk med skærtorsdag, indlede sejladsen med turbådene. Som man har gjort det i årevis på nær sidste år, hvor corona-restriktioner holdt bådene fortøjrede indtil slutningen af maj.

Eva Egebjerg Pasgaard, direktør for åfarten, fortæller, at hun med stor hjælp fra Destination Fyns chef, Rasmus Hessum, har navigeret rundt i corona-restriktionerne og har fundet ud af, at Odense Aafart lovgivningsmæssigt ligger på linje med sightseeing-busser og havnerundfarter, og dér må man gerne stævne ud.

- Vi har dog valgt at begrænse passagertallet til 30 pr. tur, sådan at der kan være god afstand, og alle kan føle sig trygge. Ligesom der er krav om mundbind. Til gengæld er der ingen krav om at fremvise negativ corona-test, siger Eva Egebjerg Pasgaard.


Vi brænder for at få noget at lave, og jeg tror, folk brænder for at komme ud og opleve noget.

Eva Egebjerg Pasgaard, Odense Aafart


Passagertallet på 30 skal sættes i relation til, at både er godkendt til 92 passager, så det er altså lige knap en tredjedel af kapaciteten, der bliver brugt. Det er, fortæller Eva Egebjerg Pasgaard, ikke et lovgivningskrav, men noget man selv har valgt af hensyn til publikums tryghed.

Annonce

Forsamlingsforbud

Restriktionerne omkring forsamlingsforbud spiller til gengæld ind i den forstand, at grupper på mere end 10 personer ikke må være sammen på turbådene. Både i det fysiske billetsalg ved Munke Mose og på nettet bliver der sat en begrænsning ind, så man ikke kan købe mere end 10 billetter.

Det er selvfølgelig ikke forretningsmæssigt optimalt med en belægning på under en tredjedel, hvilket også betyder, at planer om særlige event-ture, som aafarten plejer at have en del af, indtil videre må sættes i bero. Men alligevel glæder Eva Egebjerg Pasgaard sig over, at det er muligt at komme i gang.

- Vi brænder for at få noget at lave, og jeg tror, folk brænder for at komme ud og opleve noget, siger åfarts-direktøren, som allerede har åbnet for udlejningen af kanoer og vandcykler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce