Annonce
Ugeavisen Odense

Odense byder på 18 festivaler de næste 18 uger: Her skal du sætte kryds i kalenderen

Havnekulturfestival, som er forårets første større udendørsfestival, har holdt pause i et par år på grund af corona, men tidligere har den givet masser af liv i havneområdet - for eksempel her i 2018, hvor 25-30.000 mennesker lagde vejen forbi. I år forventer arrangørerne omkring 20.000 gæster i løbet af weekenden. "Vi håber, at folk kan huske os, og at der kommer masser af mennesker. Vi har rigtig mange unge og studerende, og i deres bevidsthed er tre år lang tid, og mange har kun været i byen under corona, så vi skal måske starte lidt forfra med at udbrede kendskabet for de unge," fortæller koordinator Maria Navntoft. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Uanset om du er til kammermusik, punk, pop, kortfilm, vin, øl, smukke ord eller noget helt ottende, så er det nok en festival for dig i løbet af de kommende måneder i Odense. Vi giver dig her et overblik over de mange muligheder.

Odense: Nogle af os har måske næsten glemt, hvordan man gør. Eller i hvert fald, hvornår vi sidst har gjort det.

Deltaget i en festival, altså.

Med to år i skyggen af en vis virus, som vi ikke skal nævne ved navn her, har der virkelig været lagt en dæmper på festivalerne i lang tid.

Annonce

Men nu er de tilbage for fuld skrue.

Således kan man de kommende 18 uger frem til og med august opleve hele 18 forskellige festivaler med vidt forskelligt indhold. Du kan for eksempel få en forhistorisk musikoplevelse til Skjaldefestival, du kan få en smagfuld brandert til Cocktail- eller Champagnefestival, eller du kan se noget af verdens bedste popmusik til Tinderbox. Og så er der blomsterfestival, festival om bæredygtighed, comedyfestival og meget, meget mere.

Herunder har vi samlet en oversigt over de festivaler, vi har kunnet finde frem til i de kommende mange uger. Så sæt kryds i kalenderen, book en billet og glæd dig til en lang række store oplevelser i Odense.

Interessen for at komme ud er "fornuftig"

Vi er ved at være tilbage til normalen efter to år med corona.

Det er oplevelsen hos Enrico Augustinus, der er direktør for Odense Sport & Event, som blandt andet står bag selskabet Live Culture, der er en af de store arrangører af blandt andet standup og koncerter i Odense.

Han kalder interessen for at komme til koncerter og standup fornuftig, men han oplever, at billetterne i modsætning til tidligere ofte bliver solgt i sidste øjeblik.

- Vi ser en kortere lead time, så vi sælger ikke mange billetter til koncerter i efteråret, men vi kan godt få dage før en koncert se et fint billetsalg. Jeg tror, det handler om, at folk vil have en vis sikkerhed for gennemførelse af arrangement. Vi har alle prøvet at skulle håndtere en annullering eller flytning, og vi ved, at en del af vores gæster har flere billetter hængende hjemme på køleskabet fra 2021, forklarer han.

Enrico Augustinus oplever dog helt generelt, at de fleste har lagt coronafrygten bag sig og er klar til at komme ud og få en oplevelse.

- Vi er nok ved at kunne sige, at vi er retur til forholdene fra 2019. Jeg synes ikke længere, der er nervøsitet fra publikum til at gå til koncert. Tværtimod er der en stor lyst til at komme ud, siger han.

1 Grønt Odense, 5.-8. maj

Majs første festival er i bæredygtighedens tegn. Grønt Odense begynder torsdag 5. maj i Halmhuset på Østre Plads med fællesspisning og fremtidsværksted. Fredag rykker festivalen til Bronx i Bolbro, hvor der er fællesspisning og lyrikaften, og hele lørdagen er der workshops, foredrag, live musik, tapas og mere i Farvergården og Frølageret.

Som afslutning på festivalen er der søndag sammenskudsbrunch i foreningen Respect - Vollsmoses café.

Se mere på http://groentodense.dk.

2 Pale Ale Festival, 12.-15. maj

Med mere end 100 forskellige øl på menukortet er der rigeligt at smage på, når der i midten af maj bliver holdt ølfestival på Christian Firtal og i resten af Vintapperstræde.

Foruden øl vil der også være mulighed for at købe mad og lytte til musik under den fire dage lange ølfest.

Find mere information ved at søge på PAF 2022 på Facebook.

3 Rosé Festival Odense, 21. maj

Er du vild med rosé, så er det med at få sat kryds i kalenderen 21. maj, hvor Ansgar Anlæg danner rammen om roséfestival med 15 forskellige udgaver af den rødlige væske på programmet.

Udskænkningen starter klokken 11 og slutter igen klokken 17, hvor der er efterfest på programmet frem til 22.

Mere info og billetter på https://rosevinfestival.dk/.

4 Havnekulturfestival, 27.-29. maj

Forårets første musikfestival byder på masser af nostalgi i form af blandt andre Østkyst Hustlers, Chief 1, Christian Brøns og Humleridderne, men der bliver også plads til masser af nyere navne, når Havnekulturfestivalen finder sted omkring Havnepladsen.

Ud over musikken er der også dans, performancekunst, modeshow, kunsthåndværk og bæredygtighed på programmet undervejs i den gratis festival.

Se mere på https://www.havnekulturfestival.dk/.

5 Cocktail festival, 27.-29. maj

Med mindst 20 forskellige cocktail-stande bliver der masser at smage på, når Dok5000 lægger lokaler til den store cocktailfestival med plads til hele 10.000 gæster.

I alt kommer festivalen til at byde på omkring 50 forskellige cocktails, og der bliver desuden mulighed for at købe mad i en stribe forskellige madboder. Det hele bliver krydret med en DJ, der sørger for at sætte gang i festen, som fredag og lørdag først slutter klokken 5 om morgenen.

Mere info og billetter på https://cocktail-festival.dk/.

6 Ilter, 3.-4. juni

Der er garanti for store energiudladninger fra scenen, når der til juni er Ilter på Momentum. På billedet ses Rune Alexandersen fra bandet Motorsav, som spillede på festivalen sidste år. Arkivfoto: Simon Staun

Er du vild med punk og hardcore, så er festivalen Ilter på Teater Momentum det helt rigtige valg.

I år består musikken blandt andet af navne som Pupil Slicer, Slöa Knivar og De Høje Hæle og forskellige DJ's, og ifølge arrangørerne bliver der masser af mulighed for at hænge ud i solen foran Momentum mellem koncerterne.

Læs mere og køb billetter på https://teatermomentum.dk/project/oval-de-2/.

7 Champagnefestival, 10. juni

10 vinhandlere, som alle er dedikerede champagneentusiaster, indtager 10. juni det røde pakhus på havnen hos Alfred og Kamilla, hvor man kan smage på 10 nøje udvalgte champagner.

Ud over selve smagningen er det også muligt at tilkøbe mad, og man kan desuden deltage i et afterparty.

Se mere og køb billet på https://champagnefestival.dk/.

8 Tysk Vinfestival, 18. juni

Der bliver rig mulighed for at blive klogere på tysk vin, når området ved Kragsbjerggaard danner rammen om tysk vinfestival. Gæsterne kommer blandt andet til at smage på og høre om 10 forskellige vine fra Mosel/Rhinen i området omkring Deutsches Eck ved Koblenz, og der vil desuden blive serveret tapas og kaffe undervejs.

Selve arrangementet varer fra kl. 11.00-17.00, og efterfølgende bliver der tændt op i grillen.

Se mere på Facebook ved at søge på Tysk Vinfestival.

9 Tinderbox, 23.-25. juni

Efter en længere ufrivillig pause er Tinderbox klar til fylde Tusindårsskoven igen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Denne festival behøver nok ikke den store introduktion.

I år kan man blandt meget andet opleve musik fra Muse, Imagine Dragons, The Minds of 99 og Mø i Tusindårsskoven.

Se resten af programmet og køb billetter på https://tinderbox.dk/.

10 Parasol, 8.-9. juli

Den lille musikfestival i Farvergården byder blandt andet på musik fra de unge kunstner Blæst, Afskum, Kå, Josie Amadonna, Luca Stereo og Ju Kaia.

Arrangørerne lover sol i ansigtet, kolde øl og drinks og festivalstole til alle.

Mere info ved at søge på Parasol 2022 på Facebook.

11 Skjaldefestival, 16.-17. juli

Her er der tale om en festival, der virkelig skiller sig ud fra mængden.

Skjaldefestival finder nemlig sted i Jernalderlandsbyen Odins Odense, hvor der bliver budt på oldtids- og middelaldermusik spillet på fortidens instrumenter, ligesom man kan opleve masser af historiefortælling.

Læs mere på http://skjaldefestival.dk/.

12 Grøn, 29. juli

Det er som altid nogle af de største danske musiknavne, der gæster Grøn, når koncertkaravanen besøger Odense i slutningen af juli.

I skrivende stund er Tessa, Carpark North, Andreas Odbjerg, Drew Sycamore og D-A-D blevet præsenteret, og der er udsigt til yderligere et par navne på plakaten.

Se mere og køb billetter på https://groenkoncert.dk/.

13 Spoken Words Festival, 17.-27. august

Ordene kommer i centrum, når der over halvanden uge bliver afholdt Spoken Words Festival flere steder i byen.

Festivalen, som har eksisteret siden 2010, lægger ifølge arrangørerne scene til ordet, digtet, musikken, rytmen, rappen, rimet, humoren og fortællingerne, som får os til at stoppe op, lytte og reflektere over de små og store spørgsmål i tilværelsen.

Se mere på http://www.spoken.dk/.

14 Odense Blomsterfestival, 18.-21. august

Her er der nok tale om Odenses smukkeste festival.

Hvert år i uge 33 bliver Odense nemlig pakket ind i farverige blomster. Festivalen er gratis at besøge og byder på et væld af kreative blomster- og planteudsmykninger.

Læs mere på https://www.blomsterfestival.dk/.

15 H. C. Andersen Festivals, 21.-28. August

Der er masser af liv i gaderne i det centrale Odense, når H. C. Andersen Festivals finder sted i august. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Årets mest eventyrlige festival finder sted i hele centrum i uge 34, hvor der er kulturaktiviteter for alle aldersgrupper. Ugen byder blandt andet på teaterforestillinger, foredrag, guidede ture street art, koncerter, lysshow og meget mere.

Fælles for alt er, at det ligger i forlængelse af H.C. Andersens kunstneriske univers med masser af brændstof til fantasien.

Læs meget mere om festivalen på https://www.hcafestivals.dk/.

16 HCA Comedy Festival, uge 34

Der er med garanti noget at grine af ved comedyfestivalen, som finder sted sideløbende med H. C. Andersen Festival.

Sidste år bød festivalen blandt meget andet på optrædener fra Eva Jin, Thomas Warberg, Brian Lykke og Lars Hjortshøj.

Se mere på Facebook ved at søge efter HCA Comedy Festival.

17 Carl Nielsen Festival, 26.-30. august

Nogle af verdens dygtigste klassiske musikere går på scenen under Carl Nielsen Festival, der er  er en international symfoniorkesterfestival under kunstnerisk ledelse af den verdenskendte danske violinist Nikolaj Szeps-Znaider.

I løbet af de fem dage kan du opleve nogle af verdens bedste symfoniorkestre, kammerkoncerter på fynske herregårde og godser samt en storslået Promenadekoncert i Kongens Have i Odense, lover arrangørerne.

Læs mere på https://carlnielsenfestival.com/.

18 Odense Internationale Film Festival, 29. august-4. september

Kortfilmfestivalen, som også bare er kendt som OFF, er Danmarks internationale Oscar-kvalificerede kortfilmfestival, og det er samtidig landets ældste filmfestival.

Mere end 4000 filmskabere har indsendt kortfilm til årets festival, og de bedste vil blive udvalgt til at blive vist frem på lærredet.

Ud over film for de voksne, bliver der også arrangeret masser af børnevenlige visninger.

Læs mere på https://filmfestival.dk/

Annonce
Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Ny restaurant får navn og mange nyheder på vej

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Boldklub i Odense tæller kun fire medlemmer: Til sæsonåbningen var de dog kun tre

Ugeavisen Odense

Plaster, prævention og rene sprøjter: Jan, Jeanne og Louise hjælper byens socialt udsatte til bedre sundhed

Ugeavisen Odense

Uden en tone i livet? Odense Musikskole byder alligevel indenfor

Ugeavisen Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Ugeavisen Odense

Hyldest til indkøbscenteret: Chris Grey & the Bluespand laver funky business i Tarup Center

Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Odense fejrer biodiversiteten med masser af naturoplevelser

Ugeavisen Odense

Grillkul og mobiltelefoni: Anas serverer traditionelle syriske retter med den nyeste teknologi

Ugeavisen Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce