Annonce
Ugeavisen Odense

Odense er blevet en flot bydel rigere: Fem år med områdefornyelse i Bolbro er slut

BOLBRO-kunstværket byder i bedste Hollywood-stil velkommen til Odense fra vest. Et markant symbol på den fornyelse, Bolbro har gennemgået de seneste fem år. Foto: Dit Bolbro – Områdefornyelse
Med afslutningen på 2021 blev der også bundet sløjfe på fem år med områdefornyelse i Bolbro. På de fem år er otte steder blevet fornyet, og Bolbro har fået nye kunstværker, nye fællesskaber og en ny fortælling.

Områdefornyelsen i Bolbro startede i 2017 og er blevet afsluttet med udgangen af 2021. Det har været fem forrygende år med masser af deltagelse og engagement fra rigtig mange mennesker. Og det har været fem år med nye parker og pladser, bedre trafikale forhold, mere kultur og fællesskab i Bolbro.

Udgangspunktet for områdefornyelsen i Bolbro har været, at den skulle være Bolbros egen. Beboere og andre interesserede har derfor været taget med på råd helt fra projektets start. I første omgang har de været med til at udpege de steder, der skulle fornyes. Senere har de siddet med i arbejdsgrupper for de konkrete fornyelser af hvert af de udvalgte steder.

Otte steder er blevet fornyet i Bolbro. Det drejer sig om de tre parker; Cirkuspladsen, Glimmer-Ghettoen og Pulsparken, de tre pladser; Hauges Plads, Fortællepladsen og den store parkeringsplads bag Føtex, og de to trafikale knudepunkter; Middelfartvej og Træøen. Derudover har Bolbro bl.a. fået den nye fællesskabsbiks Bronx, et hellested, en ladcykel til affaldsindsamlinger, en cirkusfest, en Bolbro-Dag midt på Middelfartvej og meget, meget mere.

Annonce
De otte steder, der er blevet fornyet i Bolbro. 1. Cirkuspladsen: 2. Glimmer-Ghettoen. 3. Parkeringspladsen bag Føtex. 4. Træøen. 5. Hauges Plads. 6. Middelfartvej. 7. Fortællepladsen. 8. Pulsparken. Foto og grafik: Dit Bolbro – Områdefornyelse

Ny indgang til Odense fra vest

En af de mest synlige og markante forandringer er Middelfartvej, indkørslen til Odense fra vest, der er blevet omdannet til et bystrøg på strækningen hen mod Hauges Plads. Bystrøget starter ved Fortællepladsen, hvor det markante kunstværk med de store BOLBRO-bogstaver nu hilser velkommen til bydelen. Mange i Bolbro ønskede sig en form for byport, der skulle få folk til at løfte blikket og opdage Bolbro.

Annonce

Fire nye kunstværker

Kunst er noget af det ’ekstra’, områdefornyelsen har bragt med sig. Hvor det har været muligt, er kunst i byrummet tænkt ind som et element i fornyelsen, så det nye også er kvalitet og æstetik. Områdefornyelsen har bragt ikke mindre end fire kunstværker til bydelen. Udover de markante BOLBRO-bogstaver finder man lidt længere henne ad Middelfartvej lyskunstværket Horisont, og rundt om hjørnet på Træøen den lysende diamant Crazy Diamond. I Glimmer-Ghettoen kan værket Connect opleves – Danmarks eneste udendørs, lysende diskokugle, som du kan forbinde med din telefon, så du kan sidde i ro og mag og nyde din egen musik på marmorplateauet.

Annonce

Fortællingen om Bolbro

Fornyelsen af Bolbro har ikke kun været fysisk. Den er også mental. De, der bor i Bolbro, er stolte af deres bydel og vil gerne dele den med andre. Det kommer til udtryk gennem en række bydelsfortællinger, der nu kan opleves på app’en USEEUM. Her finder du lokale fortællinger om både det nye, det gamle og børnenes og de unges Bolbro – og en decideret byvandring om Bolbros arkitektur. Fortællingerne vidner om, at områdefornyelsen også har været med til at ændre fortællingen om Bolbro. Bolbro har altid været et fedt sted at bo – områdefornyelsen har gjort det lidt nemmere at få øje på.

Fakta

- Bolbro er blevet fornyet for 30 mio. kr., hvoraf de 20 mio. kr. er finansieret af Odense Kommune og de resterende 10 mio. kr. af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

- Otte steder er blevet fornyet. Derudover er der arbejdet med fem indsatsområder. Læs mere om de otte steder og de fem indsatsområder på odense.dk/ditbolbro

- På den gratis app USEEUM kan du finde en række lokale bydelsfortællinger om det nye Bolbro, Det gamle Bolbro, Børnenes og de unges Bolbro og Bolbros arkitektur.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Annonce
Ugeavisen Odense

- Du skal holde dig væk: Jens bøvler med muldvarpe, men kommunen forbyder ham at tage affære

Annonce
Ugeavisen Odense

Børn i fokus: Castingbureau søger 3-12-årige til model- og filmarbejde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Den yngste var 0, den ældste var 82: Fem generationer deltog i barnedåb

Ugeavisen Odense

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Ugeavisen Odense

Når julelysene slukkes, tændes farverne i Brandts Klædefabrik: - Vi vil skabe en levende by i mørket

Ugeavisen Odense

Odense Zoo tænder igen for lysene: Sender gæsterne på en tur dybt under havets overflade

Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Dalum Hjallese Avis

Erhvervsdrivende har valgt: Bellinge har fået en borgmester

Ugeavisen Odense

Skisæsonen skydes i gang: Danmarks største skioutlet kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Ugeavisen Odense

Sune lider samme skæbne som sine fem forgængere: Købmandsbutik går konkurs igen, igen

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce