Annonce
Ugeavisen Odense

Odense får nyt crossfit-sted: - Det er meget mere end bare træning

Det er efterhånden lang tid siden, at Christian Vinther Rasmussen (tv.) og Jonas Price overtog nøglerne fra Nordicals Odense. Men så snart corona-situationen tillader det, forventer de at være klar til at kunne åbne deres nye crossfit-sted, Crossfit Odense. Det bliver 1167 kvadratmeter til både hold- og selvtræning. Foto: Christina Jacobsen
Når træningscentrene igen må åbne, kan Odense skrive et nyt crossfit-sted på listen. Crossfit Odense er lige nu ved at tage form, og snart er de to ejere klar til at invitere medlemmerne indenfor. Og der er plads til alle, understreger de.

Da Jonas Price og Christian Vinther Rasmussen fik nøglerne til et stort lagerlokale på Grønløkkevej 4A, overtog de et lokale, som oprindeligt blev opført af bryggeriet Carlsberg. Det betød, at gulvene havde en hældning, som var fordelagtig, når lageret skulle gøres rent.

Men den hældning var ikke fordelagtig i forhold til de drømme, som de to mænd har for stedet.

- Det ville betyde rullende vægtstænger og håndvægte, lyder det grinende fra Christian Vinther Rasmussen, som sammen med Jonas Price er ved at vise rundt i det – endnu tomme – lagerlokale, som skal danne rammerne for deres fælles træningsdrøm. Et nyt crossfit-center.

Annonce

Mere end bare træning

De to crossfit-trænere har lært hinanden at kende i crossfit-miljøet. De var i flere år ansat i en crossfit-virksomhed, som de ikke følte, leverede på et højt nok niveau. Derfor fik de en idé.

- Vi tænkte: Hvorfor gør vi det ikke bare selv? Og lige pludselig blev det seriøst, lyder det fra Jonas Price.

De fandt investorer og lokale, og nu venter de bare på, at træningsudstyret kommer på plads, så de kan være klar, når træningscentrene i Danmark igen må åbne.

Og døren hos Crossfit Odense er åbne for alle, understreger de i fællesskab.

- Her er plads til alle. Crossfit-miljøet er et sted, hvor ingen ser skævt til hinanden. Vores målgruppe er hr. og fru Danmark. Det er helt almindelige mennesker, som bare mangler et sted at koble fra.

- Folk kommer især også for det sociale element, og det er klart noget, som hænger sammen med crossfit, lyder det fra Christian Vinther Rasmussen.

Både han og hans makker har fundet deres bedste venner og kærester i crossfit-miljøet.

- Det er bare meget mere end træning, understreger han og tilføjer:

- Desuden er selve træningen også for alle. Mange mennesker har fået det indtryk, at man skal komme og brække sig i lårtykke stråler. Sådan var det måske førhen, men sådan er det slet ikke mere. Vi har også en dag i morgen, lyder det fra Christian Vinther Rasmussen.

Mange har sikkert hørt begrebet crossfit, men for dem, der ikke har stiftet bekendtskab med den populære træningsform, forsøger Jonas Price at forklare:

- Crossfit er styrketræning, konditionstræning, fleksibilitet, koordination og kropsbevidsthed i ét. Man arbejder med frivægt, og det vil sige, at man bruger vægtstænger, håndvægte og kropsvægt i alle mulige former og varianter. Det er en træningsform, som kombinerer rigtig mange elementer, så man altid får en varieret træning.

Ordentlige forhold

For både Jonas Price og Christian Vinther Rasmussen handler behovet for at åbne selv i høj grad om, at de ønsker fokus på ordentlige og velholdte faciliter og veluddannet personale, så medlemmerne trygt kan give los.

- Det bliver os, der skal stå for den daglige administration, og det er vigtigt for os at have kommunikation med medlemmerne, så de ved, at de kan komme til os, og at vi handler hurtigt, hvis der er noget. Det er ulempen ved de store centre. Der skal tingene ofte mange skridt op, før der kan træffes en beslutning. Sådan bliver det ikke her, lyder det fra Christian Vinther Rasmussen.

På sigt håber de, at medlemstallet vil stige så meget, at de kan ansætte flere trænere, og så vil Jonas Price gerne bruge sin uddannelse som fysioterapi. Ifølge de to trænere skal Crossfit Odense være et sted med både holdtræning, selv-træning, personlig træning og fysioterapi.

Det er endnu ikke muligt at melde sig ind i Crossfit Odense, men interesserede kan tilmelde sig interesse-listen, som sikrer, at man får besked, når det er muligt at melde sig ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce