Annonce
Ugeavisen Odense

Odense har fået en ny comedyscene

Sara Ekknud, Simon Væver og Philllip Devantier ser frem til at kunne brede comedyscenen ud til et bredt publikum med det nye tiltag i Odeon. Foto: Kurt Rasmussen.

Som noget nyt vil Odeon lægge lokaler til en månedlig comedyevent, når foreningen Stand Up i Odense starter op med Open Mic-aftener i en af de mindre sale i Odeon-bygningen.

Annonce

Odeons Kvarter: Der er højt til loftet i det sidelokale, der ligger lige ved siden af Odeons stor scene, og det gælder rummeligheden på flere niveauer. Den sidste onsdag i februar vil det 200 kvadratmeter store lokale blive opgraderet med en scene og en bar, og så er rammerne skabt til at fremme comedyscenen i Odense.

- Det er en øveaften. En legeplads. Ligesom når nogen går til fitness for at blive trænet, så går vi til Open Mic for at pudse vores materiale af, siger den en af initiativtagerne, Phillip Devantier, som I 2018 blev Danmarksmester I Stand Up.

Sammen med Simon Væver har gennemført adskillige comedyevents rundt omkring på beværtninger i Odense, hvor de begge er bosat.

- Open mic er en aften, hvor byens stand uppere kan komme og præsentere deres stof. Når vi har en idé og tænker, at det er skidesjovt, så har vi brug for et publikum at tjekke det ud på, og det kan man gøre her, siger han.

Open mic er en aften, hvor byens stand uppere kan komme og præsentere deres stof. Når vi har en idé og tænker, at det er skidesjovt, så har vi brug for et publikum at tjekke det ud på, og det kan man gøre her

Phillip Devantier
For Sara Ekknud er Open Mic-konceptet en kærkommen lejlighd til at få comedy-scenen ind i huset. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Kærkomment koncept

Stand Up i Odense har lavet aftaler med Odeon om at afholde en månedlig open mic-aften, hvor alle er velkomne til at deltage med deres materiale, og det passer som fod i hose hos Odeons kulturchef, Sara Ekknud.

- Vi besluttede os sidste sommer for, at vi gerne ville gøre mere indenfor comedy, fordi vi gerne vil være et kulturhus for alle, og da jeg fik en mail fra Phillip, syntes jeg, at det passede enormt godt ind i vores planer med en Open Mic scene, siger hun og fortæller, at der vil være plads til 100 siddepladser i lokalet.

Til Open Mic i Odeon er der gratis adgang, og de, der vover sig op på scenen, får også adgang til gratis drikkevarer i baren.

- Alle kan deltage. Lige fra dem, der aldrig før har prøvet stand up og så helt op til Anders Mattesen, hvis han har lyst til at komme, siger Simon Væver med et lille smil og lover, at der vil blive sørget for et rimeligt niveau i løbet af aftenen.

- Det er klart, at vi ikke sætter en aften op kun med nye stand uppere, for publikum skal også gå herfra og tænke, at det var fedt, så de har lyst til at komme igen, siger han.

Annonce

En lykkepose

Til at styre løjerne har den erfarne komiker, Jakob Taarnhøj lovet at holde mikrofonen, men ellers er der hemmelighedskræmmerier omkring, hvem der deltager.

- På onsdag har vi et ret stærkt line up, når vi tager hul på den her scene, men mere må jeg ikke afsløre, og det er det fede ved open mic - det er sådan en slags lykkepose, siger Philip Devantier, der forventer et stort publikum til premieren, som finder sted onsdag den 27. februar.

- Der er fri entré. Vi starter kl. 20 og slutter kl. 22, men dørene åbner kl. 19.30, og vi vil opfordre folk til at komme i god tid, så de kan få nogle gode pladser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce