Annonce
Ugeavisen Odense

Odense Middelalderdage på Hollufgård

Odense Middelalderdage foregår på Hollufgård. Pressefoto
Oplev Odense Middelalderdage med 250-400 aktører i perioden 31. juli til 4. august på Hollufgård.
Annonce

Middelalderen har gennem tiderne været en stor inspirationskilde for tusindvis af forfattere og kunstnere, og det har været til stor inspiration for rollespillere, eventyrfortællere og computerspildesignere for på den måde at formidle viden om middelalderen på en indlevende måde.

Nu kan du komme helt tæt på oplevelsen af, hvordan det var at leve dengang. Du kan se, hvordan de forskellige håndværk i sin tid blev udført uden nutidens industri. Du kan se kampe med sværd. Og du får mulighed for selv at prøve det hele og få en fornemmelse af at ”være tilstede” i en svunden tid, som har betydet så meget for, hvordan samfundet ser ud i dag. På Odense Middelalderdage vil børnene få lov til at opleve middelalderen og rollespil på nært hold samt selv være aktiv i forskellige aktiviteter.

Åbningstiden er onsdag til lørdag kl. 10.00 til 17.00 og søndag kl. 10.00 til 16.00

Hvis vejret arter sig, og der hverken er hedebølge eller regnvejr, er det målet for år 2019 at nå op på over 10.000 besøgende.

Odense Middelalderdage

Odense Middelalderdage 31. juli - 4. august 2019

Billetter kan købes via dette link: https://omd.billetexpressen.dk/

Hjemmeside: http://o-md.dk/

Facebook: Odense Middelalderdage

Annonce

Kom med på en "tidsrejse"

Mange mennesker interesserer sig i stigende grad for deres egen historie og deres kulturs/identitets oprindelse. Den voksende globalisering, indvandring og vores egen integration i det ny Europa, samt den etniske og religiøse turbulens nu om stunder, virker foruroligende på mange mennesker. Men når man kender sin historie, er det lettere at forstå og acceptere udviklingen og føle tryghed ved, hvor den bærer hen. Specielt for børn og unge er det vigtigt, at de kender deres kulturelle identitet, så de med ro i sindet kan møde det fremmede - det nye - med åbent engagement og selvtilliden i orden, siger Asger Kjærgaard-Vistisen, formand Skt. Martin Kompagniet.

Odense Middelalderdage er som navnet fortæller den europæiske middelalder, tidsalderen i midten mellem Antikken og Renæssancen.

Tidsmæssigt er der tale om et spænd fra år 793 – 1066 (Vikingetid), og frem til år 1534-36, hvor Renæssancen fødes under Luthers Reformation af kristendommen. Som ”repræsentativ ramme” for den europæiske middelalder er det vigtigt, at arrangementet har et internationalt tilsnit, og der hentes derfor aktører fra hele Europa.

Odense Middelalderdage skal føre de besøgende ud på en ”tidsrejse” tilbage til den europæiske middelalder og udmærke sig ved høj kvalitet i forhold til autenticitet, mangfoldighed og spændende underholdning. En veritabel ”tidszone-lejr”, hvor de besøgende kan vandre op gennem tiden og suge oplevelser og viden til sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce