Annonce
Ugeavisen Odense

Odense Zoo er genåbnet: Intet problem for gæster at tage en corona-test på forhånd

Man må meget, men ikke alt, i den genåbnede zoo. Man må ikke stikke hovedet gennem kænguru-plakaten og tage et sjovt billede. Men man må stadig godt gå ind til de levende kænguruer. Og det ville Lauge, her sammen med mormor Kirsten Hansen, gerne. Foto: Vibeke Volder
Torsdag morgen genåbnede Odense Zoo efter næsten to måneders tvungen nedlukning. Og med krav om at gæsterne skal fremvise negativ corona-test.

Odense: Efter næsten to måneders nedlukning slog Odense Zoo torsdag morgen atter portene op. Klokken ni var de første gæster klar til at genindtage haven.

Denne gang skulle de ikke kun have årskort eller billetter klar ved indgangen. De skulle også fremvise en negativ corona-test mindre end 72 timer gammel.

Lauge på halvandet år har savnet zoo, og han kunne næsten ikke venter på, at mor Marlene Hansen og bedsteforældrene Kirsten og Peder Hansen fik ordnet formaliteterne, da haven genåbnede torsdag kl. ni. Foto: Vibeke Volder

Og det var intet problem for Marlene Hansen, der sammen med sønnen Lauge på halvandet år og Lauges mormor og morfar, Kirsten og Peder Hansen, var blandt de allerførste.

- Vi har jo en lille en, der ikke kunne vente, fortalte Marlene Hansen, mens Lauge var ved at sprænge flyverdragten af lutter glad forventning.


Jeg kan blive helt arrig over, at folk ikke vil vise hensyn og lade sig teste.

Kirsten Hansen, zoo-gæst


De tre voksne havde alle taget en corona-test alene med det formål at gå i zoo. Og de var alle tre enige om, at det overhovedet ikke er noget problem.

- Jeg bliver i forvejen testet tit af hensyn til mine 88-årige forældre, og at stå i kø i 10 minutter for at få klaret det, er da intet problem, som Peder Jensen formulerede det.

Annonce

Shitstorm

Da Odense Zoo i lighed med kollegaerne i Aalborg og København meldte ud, at det var nødvendigt at fremvise en negativ test for at komme i zoo, rejste der sig en mindre shitstorm fra segmentet af corona-skeptikere. Noget som Kirsten Hansen slet ikke kan forstå.

Legitimation i form af kørekort og en negativ, højst 72 timer gammel, corona-test, og så er Kirsten Hansen og derefter datteren Marlene klar til at komme i Odense Zoo. Foto: Vibeke Volder

- Det er jo ikke noget, Zoo bestemmer, og jeg kan blive helt arrig over, at folk ikke vil vise hensyn og lade sig teste, sagde Kirsten Hansen, der i lighed med ægtemand og datter har årskort til Odense Zoo. Her har det været muligt for årskortholderne at få kompensation for lukkeperioden, men det har familien Hansen valgt ikke at gøre. For de vil gerne være med til at støtte Odense Zoo i en svær tid.

Imens familien talte med pressen, trippede lille Lauge og satte kurs mod kænguru-anlægget.

Nu skal man aldrig læse menneskelige følelser ind i dyr, men kænguruerne virkede ganske fornøjede med, at der atter er gæster i Odense Zoo. Foto: Vibeke Volder

- Hoppe, hoppe, hoppe, lød det med glad røst fra den lille knægt, som allerede i en ung alder synes at have stor zoologisk indsigt.

Han kommer også tit i zoo. Nogle gange bare for at bruge legepladsen og andre gang for at tage den store tur. Med zebra, tiger og giraffer som yndlingsdyr ud over kænguruerne. Samt et ønske om elefanter, som i øvrigt blev videregivet til zoo-direktør Bjarne Klausen af bedsteforældrene, som med fire børnebørn i alt også er flittige gæster i haven.

- Så skal vi da vidst til at have inddraget Dyrskuepladsen, lød direktørens svar med et glimt i øjet til Lauges elefantdrøm.

Annonce

Pavillon på vej

På en helt almindelig og tillige halvgrå og kølig hverdag var der ikke det helt store besøg i haven, hvor man især ser frem til påskeferien om godt tre uger.

Derfor var det heller ikke et problem for personalet at lukke gæsterne ind, der nu både skal vise legitimation og en negativ test. Bjarne Klausen fortalte, at man senere vil stille en pavillon op udenfor, sådan at gæsterne ikke skal stå i eventuelt regnvejr, mens de fremviser de nødvendige papirer.

Skiltet fortæller klart hvilke krav, der skal opfyldes, for at komme ind i Odense Zoo. Foto: Vibeke Volder

De indendørs faciliteter er det endnu ikke tilladt at åbne i zoo, og således kan publikum for eksempel ikke komme ind i Oceanium. Men selv om oplevelsen altså ikke er helt den samme, som hvis alt var normalt, så er billetprisen stadig den samme.

- Vi må åbne det, vi kan, og vi er nødt til at tage fuld pris. Vi ligger med 130  procent i udgifter og 30 procent i indtægter, lød det fra Bjarne Klausen. Og familien Hansen havde i hvert fald intet imod at støtte uanset omstændighederne.

Ved godt 15-tiden og dermed knap to timer før lukketid lød meldingen fra Odense Zoo, at der havde været omkring 170 gæster i løbet af torsdagen, og at alle havde husket at tage gyldige test-resultater med. Så man blev altså ikke nødt til at afvise nogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce