Annonce
Ugeavisen Odense

Odense Zoo slap pingvinerne løs i sneen

Springpingvinerne skulle lige hjælpes det første stykke på vej, inden de fik frit spil på legepladsen. Foto: Michael Bager
Seks af Odense Zoos pingviner fik torsdag formiddag lov til at boltre sig i rigtig sne
Annonce

Fruens Bøge: Pingvin-anlægget i Odense Zoo ligner i forhold og temperatur Antarktis så meget, som det nu er muligt på disse breddegrader. Men én ting mangler i anlægget i zoos Oceanium: Sne. Rigtig sne.

I frostgrader kan de gå an, og derfor fik zoos springpingviner lige en tur ud i den rigtige sne. Foto: Michael Bager

Så når nu, det pludselig er blevet hvidt derude, og når Odense Zoo er lukket som følge af covid-19-restriktioner, lå det lige for at lade i hvert fald nogle af pingvinerne boltre sig i rigtig dansk sne.

Zoos springpingviner er meget nysgerrige. Også når det gælder kameraer. Foto: Michael Bager

Springpingvinerne er de mest nysgerrige og mindst sky af Odense Zoos pingvinarter, så det var seks af disse, som torsdag formiddag kom på en overvåget springtur på zoos legeplads.

Annonce

Farlige sporer

Det gav lidt afveksling i hverdagen, og så hører det med til historien, at det netop kun er på denne årstid, man kan tillade sig at lade pingvinerne få en tur uden for deres normale anlæg.

Det er ud til at være rart nok at komme ud i det fri. Foto: Michael Bager

Pingvinerne er nemlig ekstremt følsomme overfor svampesporer, der findes i dansk natur, men ikke i Antarktis, som de stammer fra. Specielt svampesporen aspergillus kan være potentielt dødelig for zoos pingviner, og det er også forklaringen på, at man ikke bare kan lade pingvinerne være udenfor. Men når temperaturerne er så lav som nu, er der ingen problemer.

Bagsiden af et pingvin-hoved. Foto: Michael Bager

Det var dog ikke fordi, de seks springpingviner opførte sig som kvierne på det første græs. De tog faktisk oplevelserne i sneen ganske cool om man så må skrive. Og vendte efter et kvarters tid i sneen tilbage til de vante omgivelser i Oceanium.

En dejlig tur i sneen. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce