Annonce
Ugeavisen Odense

Odensebogen 2021 er på trapperne

Odensebogen er en årlig bogudgivelse, der er udkommet siden 1990. Pr-foto
Søndag 22. november udkommer Odensebogen 2021. Udgivelsen har gennem årene udviklet sig til en sand folkefest. men på grund af corona har man dette år måttet ændre på fejringen, forlyder det fra stadsarkivar Johnny Wøllekær.
Annonce

Odense: De tidligere år har udgivelsen af årets Odensebog været fejret med en stor præsentation med over 1.200 gæster, men sådan bliver det desværre ikke i år.

- På grund af corona har vi måttet tænke anderledes, siger stadsarkivar Johnny Wøllekær og fortsætter.

- Vi streamer live på facebook søndag den 22. november klokken 14.00 og lægger også noget ud på vores hjemmeside senere. Vi håber meget, at odenseanerne vil være med til at markere dagen hjemme fra stuerne, siger han.

Annonce

Et historisk perspektiv på nutiden

Odensebogen 2021 sætter et historisk perspektiv på nutiden. Helt aktuelt kan man læse om, hvordan epidemier har ramt byen gennem historien. I en tid med daglige smittetal og korte udtalelser fra virologer kan vi alle nok have brug for at få sat COVID 19 ind i en historisk kontekst.

En anden artikel sætter perspektiv på forårets fejring af 75-året for Danmarks befrielse med en artikel om opgøret i Odense efter befrielsen. Her er fokus på den mere barske side af befrielsen, som man normalt ikke har talt så meget om.

Bymidten er under stor forandring og bliver flettet sammen igen efter årtiers adskillelse på grund af Thomas B. Thriges Gade. Man kan nærmest sige, at H.C. Andersen-kvarteret kommer tilbage til centrum, og i den anledning bliver kvarterets brogede historie fra middelalderen til i dag belyst i en af artiklerne.

Med byomdannelsen kommer der også snart en letbane, og derfor ser vi i årets Odensebog tilbage på dengang byen havde sporvejsdrift.

Vi får også sat et historisk perspektiv på nutidens feminismedebat i to artikler, en om kvindesagsforkæmperen Frida Schmidt og en om tre ”rødstrømper” i 1970’erne.

Derudover får vi i tre artikler et historisk perspektiv på kultur- og musiklivet. Endelig kan man læse to meget stærke erindringer, en fra en handicappet kvinde og en fra en tidligere kriminalbetjent.

Annonce

Odensebogen i ny indpakning

Odensebogen udkom første gang i 1990. Fra begyndelsen var der en blanding af erindringer, artikler om forskellige historiske begivenheder eller personer og naturligvis en masse billeder. Sådan er det stadigvæk her over 30 år senere.

- I 2019 gav vi for første gang Odensebogen en ”ansigtsløftning”, og odenseanerne tog rigtig godt imod vores små ændringer, siger Johnny Wøllekær.

- Det er vi rigtig glade for. Imidlertid er det vigtigt, at vi følger med tiden. Derfor har vi brugt endnu flere billeder end tidligere, lyder det fra en spændt stadsarkivar.

Odensebogen 2021 vil kunne købes hos Historiens Hus eller i boghandelen fra mandag 23. november.

/Kuras

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

Annonce