Annonce
Ugeavisen Odense

OFF online: Tag til filmfestival fra sofaen

Film skal helst ses i biografen, men Birgitte Weinberger og resten af OFF giver nu alligevel muligheden for at tage til filmfestival hjemme fra sofaen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Under Odense Internationale Film Festival kan du se alle årets konkurrencefilm online. Derudover er der adgang til et enormt bagkatalog med kortfilm fra tidligere festivaler.
Annonce

Odense Internationale Film Festival er også Danmarks nationale filmfestival. Det bliver i den grad slået fast i år, hvor det mere end nogensinde bliver muligt for hele landet at deltage i filmfesten.

Et helt nyt tiltag gør nemlig, at du og alle andre i Danmark kan logge ind på festivalens nye filmportal OFFstream og se samtlige konkurrencefilm fra i år - og 170 film fra de foregående år.

- Det er med til at gøre festivalen og kortfilm tilgængelig for et meget større publikum. Med OFF-stream, som vi kalder det, kan børnefamilier tage til filmfestival, når ungerne er lagt, og Birgit fra Hirtshals kan være med. Vi er hele landets kortfilmsfestival, og det gør vi meget tydeligt med det her, siger festivalleder Birgitte Weinberger.

Annonce

Født før corona

Odense Internationale Film Festival er en af de festivaller, der trods coronaen stadig bliver gennemført i år. Men det bliver ikke helt uden følgevirkninger fra den globale pandemi.

Blandt andet bliver der i år lukket halvt så mange ind og se film i salene, og dermed må man forvente, at der hurtigere bliver udsolgt til forestillingerne. I det lys kunne lanceringen af OFFstream næppe komme mere belejligt, men idéen er født langt tid før, corona blev virkelighed.

- Det er et gammelt ønske, jeg har haft, om at give kortfilmene et længere liv og et større publikum. Det er nettet oplagt til, og i efteråret begyndte vi at arbejde seriøst med at få filmene online, fortæller Birgitte Weinberger, der på det punkt var ét skridt foran, da corona ramte hele verden.

- Det giver sig selv, at vi med OFFstream også kan være en festival for dem, der enten ikke når at købe en billet eller er for utrygge ved det. Det er ikke det samme, som at se filmene med andre i biografen, men det er et alternativ, der for nogen kan være nødvendigt. Og jeg er da enormt glad for, at vi kan give det alternativ i år, siger festivallederen.

Annonce

Bagkatalog året rundt

Vil du se de 129 film, der er med i årets konkurrence, så koster det et engangsbeløb på 89 kroner, og så har du du hele uge 35 og 36 til at se filmene. Vil du dykke ned i, at hvad OFF har vist de foregående år, så har du allerede nu muligheden for at kaste dig over 170 film fra bagkataloget - ganske gratis.

- Mange af de film, der er med på OFF20 har stadig et festivalliv foran sig. Det er et krav på mange festivaller, at ens film ikke må ligge online, så derfor er det kun i en begrænset periode, at vi må have dem online, derfor ligger de bag en betalingsmur og derfor er de geo-blokeret, så du kun kan se dem i Danmark, siger Birgitte Weinberger.

- De over 170 film, der tidligere har været med, ligger til gengæld online året rundt, de er gratis og du kan se dem i hele verden. Igen handler det om at give filmene længere liv og præsentere dem for et så stort publikum som muligt. På den her måde gør vi det til et udstillingsvindue for festivalen og kortfilm i hele verden, siger hun.

Odense Internationale Film Festival finder sted fra 24. til 30. august.

OFF20

OFF er Danmarks ældste og eneste oscarkvalificerende kortfilmfestival, grundlagt i 1975 o Festivalen finder sted hvert år i den sidste uge i august, uge 35

Festivalen er centreret i området omkring Brandts Klædefabrik, Farvergården og Latinerkvarteret i Odense

Festivalen er arrangeret og funderet af Odense Kommune

I løbet af festivalugen kan gæsterne - udover alle konkurrenceprogrammerne - opleve og deltage i talks, seminarer, workshops, paneldebatter, koncerter, udstillinger og massevis af andre omhyggeligt kuraterede arrangementer med (kort)filmen i fokus

Udover festivalen i uge 35 arrangerer og deltager OFF i en lang række events og samarbejder året rundt

Det er den 45. udgave af festivalen, der finder sted i 2020

Birgitte Weinberger er festivalleder og programlægger på 12. år

Lige knap 3000 kortfilm blev indsendt til OFF20. 129 film er udvalgt til årets konkurrenceprogrammer o Over 30.000 gæster besøgte festivalen i 2019

I år afholdes festivalen både online og offline, så alle har mulighed for at se dette års konkurrencefilm. Den fysiske festival i Odense vil naturligvis overholde alle myndighedernes retningslinjer.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce