Annonce
Ugeavisen Odense

Operatør dobler op: 50 nye ladestationer til elbiler i Odense

Clever har otte ladestationer og 26 ladepunkter til elbiler i Odense. Nu kommer der snart dobbelt så mange. Foto: Clever Danmark
Antallet af elbiler i Odense er mere end fordoblet på to år. I dag er der 18 ladestandere i byen, men nu har ladeoperatør fået tilladelse til at etablere 50 nye.

Odense: Elbiler er populære, men indtil nu har det knebet lidt med offentlige ladestationer. Selv om antallet af elbiler i kommunen er blevet fordoblet de seneste to år, er der kun 18 ladestandere i byen. Det bliver imidlertid ændret nu.

Ladeoperatøren Clever, der har 26 ladepunkter fordelt på otte stationer, har nemlig fået tilladelse til at opsætte 50 nye ladepunkter i byen og begynder på arbejdet i de kommende uger. Ørstedsgade og Vandværksvej er først - her etableres otte ladepunkter.

By- og Kulturudvalget har derudover givet tilladelse til, at Clever kan etablere yderligere 42 ladepunkter i byen.

Annonce

- Nu bliver det nemmere at finde opladning til bilen, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller og fortæller, at alle elbilister kan  benytte sig af det åbne netværk af ladepunkter, hvor man betaler for opladningen via Clevers app.

Firmaet forventer at etablere over 100 nye ladepunkter i byen i løbet af 2021, efterhånden som tilladelserne falder på plads.

Mindske CO2-udledningen

By- og Kulturudvalget besluttede sidste år at give mulighed for at etablere op mod 100 ladestandere centralt i Odense i løbet af 2021.

De mange nye ladepunkter skal bidrage til kommunens ønske om at reducere CO2-udledningen. Privatbilismen står for 28 procent af kommunens samlede CO2-udledning, og skal der flere elbiler på vejene, kræver det god infrastruktur af ladestandere.

- Hvis vi skal have en CO2-neutral by i 2030, har vi brug for at flytte odenseanerne til elbiler, og så nytter det ikke noget, at det er vanskeligt at få opladet sin elbil, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

- Det er ikke alle, som har mulighed for at lade fra privatadressen, så det er afgørende, at vi hele tiden får udbygget infrastrukturen.

Clever og ladestandere

Ladeoperatøren Clever sætter 50 nye ladepunkter op i Odense, og de første otte etableret på Ørstedsgade 30 og Vandværksvej 7. De vil være offentligt tilgængelige for alle elbilister.

Clever er en af Danmarks største ladeoperatører. Sidste år installerede virksomheden flere end 15.000 ladebokse hos privatpersoner og virksomheder fordelt i hele landet.

Clever har i dag otte ladestationer i Odense med 26 ladepunkter:

Føtex Odense (6), Bilka (4), Rosengårdcentret (4), Scandic Hotel Odense (4), Forskerparken (2), Energi Fyn (2), OUH (2) og Højstrupvangen (2).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce