Annonce
Ugeavisen Odense

Opfordring til vidner i Vollsmose: Fortæl os, hvad I ved - selvom I er bange

Den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail var netop kommet kørende i sin bil, da han ifølge politiets efterforskning blev et tilfældigt offer for et af de skud, som en person med tilknytning til en gruppering fra Bøgetorvet i Vollsmose affyrede mod to personer fra Korsløkke-gruppen. Arkivfoto: Michael Bager.
Fyns Politi opfordrer kraftigt borgere i Vollsmose, som ligger inde med viden om skudepisoderne 24. juni, til at tale med politiet. Frygt for banderne må ikke være afgørende, siger efterforskningsleder.
Annonce

Vollsmose: Knap tre måneder efter den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev et uskyldigt offer for to banders strid, da han døde af et skud, som blev affyret ved Egeparken i Vollsmose, opfordrer Fyns Politi indtrængende alle, som måtte have viden om, hvem der deltog i skyderierne, til at give den viden videre til politiet.

- Jeg ved, at der er vidner, som sidder med viden, der kan hjælpe os videre. Jeg har selv talt med nogen, som ikke tør stå frem, siger efterforskningsleder Carsten Dichmann til Fyens Stiftstidende.

Politiet skal kunne løfte en bevisbyrde mod de personer, som det måtte vælge at sigte og siden tiltale, og det er vanskeligt, hvis politiet kun har anonyme henvendelser at støtte sig til.

- Vi kan ikke bruge anonyme henvendelser. Jeg er udmærket bekendt med, at folk er nervøse og frygter for repressalier, men vi har et retssamfund, og det skal ikke være sådan, at man ligger under for kriminelle.

- Jeg har ikke set noget så voldsomt som det her - og når man bliver mistænksom som borger eller er vidne, er det afgørende, at man kontakter politiet, og at man står sammen og får lukket ned for det her.

- Er I løbet tør for andre efterforskningsmuligheder?

- Nej, det er vi ikke. Vi har flere ting at gå videre med, men det er afgørende, at vi får den viden og de beviser, som nogen ligger inde med, så jeg vil kraftigt opfordre folk til at fortælle os, hvad de ved.

Politiet er interesseret i alle oplysninger, der kan have forbindelse til skuddene, som faldt ved Egeparken kort før midnat onsdag 24. juni, understreger Carsten Dichmann.

- Der er mange, der har valgt at filme denne hændelse, og alle klip og sekvenser kan være afgørende for os. Vi efterlyser alle videoer, der findes fra den aften, og ikke kun videoer, hvor man kan se, at nogen bliver skudt. Og vi vil også gerne høre om det, hvis man dagen forinden har set en person, man kan genkende på overvågningsvideoerne, siger efterforskningslederen.

Samtidig med torsdagens offentliggørelse af videoerne sagde Carsten Dichmann, at politiet havde en formodning om, at nogen i området kunne hjælpe politiet med at fastslå, hvem gerningsmændene er. Det betyder ikke, at politiet ikke selv har en formodning om, hvem de er.

- Det er jo heldigvis en lille del af vores befolkning, som er så voldsparate. Og selvfølgelig ved vi, hvem der har tilknytning til de to grupper, siger Carsten Dichmann.

Annonce

Drabsvåben er ikke fundet

Men politiet søger stadig afgørende beviser, og man håber at komme tættere på dem med den video, som viser to mænd flygte fra Vollsmose på en scooter, efter de har affyret flere skud mod en 31-årig mand og en hund. Det lykkedes mændene at slippe fra en patruljevogn, som var i området, ved at køre ind på stisystemet langs Odense Å.

- Vi er overbevist om, at nogen kan genkende manden bagest på scooteren, siger Carsten Dichmann.

Politiet har blandt andet ved hjælp af video været i stand til at rekonstruere de to mænds flugtrute, som til dels gik langs en strækning af Odense Å. I åen fandt dykkere i begyndelsen af juli to pistoler, som politiet har fastslået er de våben, som mændene affyrede mod den 31-årige mand, som har tilknytning til en gruppe i Vollsmose, og hans hund. Hunden blev dræbt, mens den 31-årige blev såret af fire skud.

En anden person med tilknytning til gruppen fra Bøgetorvet i Vollsmose affyrede ifølge politiets efterforskning fire skud mod de to mænd, da de flygtede fra Egeparken på scooteren. Det er politiets klare formodning, at den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail tilfældigt blev ramt af et af de fire skud. Drabsvåbnet var en ni mm pistol, og den har politiet endnu ikke fundet.

Annonce

Efterforskningen er omfattende

Der er som nævnt gået næsten tre måneder, siden skuddene faldt ved Egeparken, og det skyldes en omfattende efterforskning, at politiet først nu har offentliggjort detaljer om skyderierne.

- Vi har fået rigtig mange oplysninger, og vi har skullet dokumentere et komplekst hændelsesforløb. Det, som vi har offentliggjort, er en del af det, og vi har store forventinger til, at det kan sætte skub i efterforskningen, siger Carsten Dichmann.

Fyns Politi er overbevist om, at der var tale om en planlagt aktion, da de to mænd på scooteren kørte ind i Vollsmose og affyrede skuddene mod den 31-årige mand, som blev såret. Og med henvisning til det mørke tøj, hætter og handsker, som de bar, er Carsten Dichmann ikke i tvivl om, at begge grupper, som var involveret i skyderierne, vidste, at de ville blive filmet af overvågningskameraer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Bessehjælp: Book en Besse

Ugeavisen Odense

Byens bedste kulturoplevelse

Ugeavisen Odense

Bedste Gå-i-byen-sted: Vi er superglade

Ugeavisen Odense

Dyrskuechefen er megastolt

Annonce