Annonce
Ugeavisen Odense

Opråb for overlevelse: Frisør sætter Folketinget i tale med et borgerforslag

Pernille Bjørn har skiftet saksen ud med en pen og har oprettet et borgerforslag til Folketinget. Foto: Cecilie Zoega
Coronakrisen har ramt de små selvstændige på pengepungen, men i Odense har frisør Pernille Bjørn taget kampen op ved at stille et borgerforslag til Folketinget

Læsøgade: I Salon Pernille Bjørn ser frisøren af samme navn ikke med sindsro på den økonomiske fremtid.

- Der er en kæmpemæssig regning på vej for de mindre erhvervsdrivende, siger hun og hiver nogle tal op af lommen.

- Hvis vi har tabt et sted mellem 100.000 og 200.000 kroner på coronaen, er der ikke noget tilbage, når vi får en momsregning på måske 300.000 kroner. Det er en meget stor regning, vi har skubbet foran os, og som nu skal betales, men der er ikke mange inden for mit fag, der kan klare den udgift samtidig med, at de skal indhente det forsømte, siger hun.


Det lyder fint med hjælpepakkerne, men vi kan jo mærke, hvor lidt de dækker, og hvor udhulet vores økonomi efterhånden er blevet

Pernille Bjørn


Derfor har hun stillet et borgerforslag som har fået titlen, ”Lad de selvstændige beholde den skyldige moms”, og siden det blev fremsat den 9. februar på www.borgerforslag.dk, er der flere tusinde personer, der hver dag har givet forslaget deres samtykke.

Nu håber Pernille Bjørn, at antallet af ”underskrifter” vil runde 50.000, så forslaget vil blive behandlet og stemt om i Folketingssalen, og hun håber, at politikerne vil have fået øjnene op for de små virksomheders trængte situation.

- Hvis vi skal have en chance for at overleve, tænker jeg, at momsen burde blive i virksomhederne, siger Pernille Bjørn, hvis økonomi har været særdeles trængt på grund af corona-restriktionerne.

Annonce

Uforudset problem

Hun har haft sin salon i ni år og var ligesom så mange andre erhvervsdrivende ikke forberedt på den situation, der opstod, da coronaen lukkede landet ned i marts sidste år.

- Dengang var der ingen, der vidste, hvad der skulle ske, og vi var glade for hjælpepakkerne og tænkte, at det nok skulle gå, men vi fandt ud af, at der var en masse benspænd i form af regler og begrænsninger, der gjorde det meget vanskeligt at dække udgifterne, siger hun og udtrykker alligevel en taknemmelighed for den støtte, der er blevet udvist fra statens side.

Men ifølge frisøren har de små virksomheder, der ikke har dens store pengetank, svært ved at overleve.

- Det lyder fint med hjælpepakkerne, men vi kan jo mærke, hvor lidt de dækker, og hvor udhulet vores økonomi efterhånden er blevet. Som selvstændige har vi reelt ikke noget at leve for, når vi har betalt vores udgifter, siger hun og fortsætter.

- Jeg tænker, at der er mange selvstændige, der vil bakke op om forslaget, og grunden til, at jeg har stillet det, er, at der er nogle inde i Folketinget, der må forstå, at det er utroligt vanskeligt for de små virksomheder at køre rundt, og at de måske kan risikere at gå konkurs, siger hun – også med en tanke på de ansatte.

- Vi vil jo sindssygt gerne beholde vores medarbejdere, og ønskescenariet er, at vi kan få dækket de faste udgifter, og at vi også selv kan få dækket vores løn, siger hun med en smule håb for fremtiden.

- Hvis vi råber højt nok, er der måske flere, der får øjnene op for vores situation, lyder det fra Pernille Bjørn.

Du kan læse mere om Pernille Bjørns borgerforslag via linket:

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-06937

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce