Annonce
Ugeavisen Odense

Optimisme i Allerup trods lunken juli: August kan redde sæsonen i den idylliske oase

Allerup Gamle Have kan få en godkendt sæson, hvis august gør det godt varmemæssigt. Foto: Kristian Isaksen
Vejret er en afgørende faktor i et friluftsbad - det mærkes i disse dage i Allerup, hvor kontrasten til julis kedelige vejr er til at føle på. En god august kan gøre 2020-sæson acceptabel.
Annonce

Allerup: Sæsonen er inde i sin afsluttende fase i Allerup Gamle Have og hvis vejret fortsætter, som det er lige nu, ser det ud til, at slutspurten kan gøre 2020 til et acceptabelt år.

- Det startede godt, da vi måtte åbne i juni, men så blev vejret dårligere og så var der ikke mange gæster i juli. Den seneste uge har dog været helt fænomenal med masser af gæster. Det er lidt tidligt at gøre status, nu hvor vi kan se, at varmen er her. Men umiddelbart har sæsonen ikke været tilfredsstillende. Jeg er usikker på, om vi var kommet ud med skindet på næsen, hvis ikke vejret var vendt, så set i det forhold, er vi optimistiske med henblik på det endelige resultat, siger Jeannette Mikkelsen, der er ny formand i Allerup Gamle Have.

Hun har udfyldt et sæt store sko, der har sat markante aftryk rundt om i haven. Jimmy Andersens regeringsperiode var præget af en total genfødsel af oasen, som i alle afkroge trængte til en særdeles kærlig hånd.

Jeannette Mikkelsen er dog gået til opgaven i samme ånd som sin forgænger og fik i denne sæson virkeliggjort en længe ventet drøm for bestyrelsen.

- Vi har åbnet kiosken i år og den er gæsterne glade for. De dage, der har været godt vejr, kan vi se, at der er røget masser af is og kolde drikke over disken, fortæller hun.

Annonce

Helårshave

Den ser ikke ud af meget, den lille kiosk, men den er billedet på en lysere tid for den bygning, hvori den er åbnet.

Bindingsværket, der trods sit hyggelige udseende, har set faretruende forfaldent ud i en årrække.

Jeppe står i kiosken og beretter, at fryserens låg ikke var blevet hevet meget til side i juli, hvor det i august blev flået op i et heftigt tempo. Op imod 300 is blev langet over disken den ene af dagene. Her kan man i øvrigt også købe sig et spil minigolf til blot 10 kroner. Foto: Kristian Isaksen

Flere steder kunne man stikke sine fingre indenfor, selvom alle vinduer og døre var lukkede og stadig er taget klædt i en stor grøn presenning. De værste sprækker er blevet tilset og nye stolper er sat ind, hvor konstruktionen var mest vakkelvorn.

Skridt for skridt og mønt for mønt er huset på vej imod en ny storhedstid.

- Taget er næste fokuspunkt. Det skal ordnes, hvis huset skal bestå. Vi har netop modtaget 20.000 kroner fra en fond, men der skal væsentligt flere midler til at fikse sådan et helt stråtag, siger Jeannette Mikkelsen, og minder om, at huset stadig bliver lejet ud til eksempelvis fødselsdage og konfirmationer.

- I det hele taget er et af mine mål som formand, at vi får gjort Allerup Gamle Have til mere end et friluftsbad. Det er et fristed, der skal kunne bruges hele året. Julemarkedet markerer slutningen på den officielle sæson, men man er velkommen til at komme herned og gå rundt. Vi har fondspenge stående til en bålhytte. Vi synes, det kunne være godt, hvis haven også var et udflugtsmål om vinteren. Det skal være en helårshave - det må du meget gerne skrive, siger hun.

Annonce

Ingen vandalisme

Selvom de kommende uger skal overstås, før hun med sammenknebne øjne skal vove at læse, hvad der står på bundlinjen, så er friluftsbadet godt rustet til næste år.


I det hele taget er et af mine mål som formand, at vi får gjort Allerup Gamle Have til mere end et friluftsbad. Det er et fristed, der skal kunne bruges hele året. Julemarkedet markerer slutningen på den officielle sæson, men man er velkommen til at komme herned og gå rundt. Vi har fondspenge stående til en bålhytte. Vi synes, det kunne være godt, hvis haven også var et udflugtsmål om vinteren. Det skal være en helårshave

Jeannette Mikkelsen


- Der er store driftsudgifter forbundet med bassinet, men før sæsonstarten fik vi ordnet vores kloranlæg. Det kostede 65.000 kroner, så den udgift står vi ikke med til næste år, siger Jeanette Mikkelsen, og påpeger, at heller ikke indbrud og vandalisme længere er et problem.

Haven har i nogle år ellers mistet betragtelige summer i selvrisiko ved ødelagte døre, flænger i bassinet og ribbede kølediske.

- Vi fik installeret nyt alarmsystem og sat en port på indgangen. Siden da har vi ikke haft ubudne gæster, fortæller formanden.

Sæsonen rundes af sidste søndag i august.

Jeannette Mikkelsen - formand i Allerup Gamle Have. Foto: Jeannette Mikkelsen
Det hyggelige bindingsværk som med de rette midler kan komme tilbage til sin storhedstid. Bestyrelsen er godt på vej. Foto: Kristian Isaksen
Taget trænger i den grad til en smukkersering. Foto: Kristian Isaksen
Stor flot legeplads og minigolfbane skal også lokke folk ud til haven. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce