Annonce
Ugeavisen Odense

Otte forslag skal bane vejen: Odense Kommune vil øge antallet af elbiler

Hos medlemmerne af By- og Kulturudvalget er der stor tilfredshed med ekspertgruppens arbejde. Foto: Odense Kommune
Efter et par måneders granskning er en ekspertgruppe kommet frem til otte anbefalinger, der skal hjælpe Odense med at få flere elbiler på vejene i de kommende år.

Odense: Det er ikke Odense, der bestemmer afgiften på elbiler, men byen kan alligevel gøre meget for at lette valget af en elbil for borgerne, lyder det fra den ekspertgruppe, som gennem årets første måneder har udarbejdet otte konkrete anbefalinger.

Formålet er at få langt flere elbiler på gaderne i Odense. Et vigtigt skridt, hvis byen skal blive CO2-neutral i 2030, hvilket vil kræve, at næsten 500.000 ton CO2 skal neutraliseres. Her bliver bæredygtig mobilitet afgørende for at komme i mål.

- Vi bliver nødt til at understøtte overgangen til elbiler, hvis vi vil gøre ambitionerne til virkelighed. Derfor har det også været vigtigt for mig, at vi fik inddraget den nødvendige viden, så vi kan træffe rigtige og gode beslutninger. Jeg har set frem til ekspertgruppens anbefalinger, og jeg hæfter mig i særdeleshed ved, at der er behov for at sætte turbo på udviklingen. Vi er bagud i Danmark og i Odense, og med anbefalingerne kan vi lave reel politik, så vi får flere elbiler. Både i forhold til økonomiske incitamenter for ejerne, og så vi får ladestander-selskaberne til at tilvælge Odense, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Annonce

Otte anbefalinger

Ekspertgruppen har bestået af Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, Ilyas Dogru, chefkonsulent i FDM, Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv og professor Torben Sigsgaard, rådgiver for Lungeforeningen, og de har nu afleveret deres anbefalinger til By- og Kulturudvalget.

- Odense Kommune har en vigtig målsætning om at være CO2-neutral i 2030, og her har transportsektoren en vigtig rolle at spille. På nuværende tidspunkt er Odense bagud i forhold til omstillingen til el- og hybridbiler. Derfor er vi blevet bedt om at komme med en række anbefalinger, som kan være med til at inspirere og forhåbentlig skubbe gang i omstillingen. De drejer sig både om, hvad Odense kan iværksætte eller undersøge for at skabe incitament for til at skifte til enten el- eller opladningshybridbil, og byen kan gøre for at skabe den bedste infrastruktur for ladestandere, siger Lærke Flader, formand for ekspertgruppen.

Annonce

Ekspertgruppens anbefalinger til Odense:

Klare servicemål og KPI'er for omstillingen til elbilisme

Regulering af ladepladser og parkering

Miljøzoner og trafikale incitamenter

Kampagner og pilotprojekter

Behovsafdækning og ladegaranti

Udbygning af infrastruktur og vilkår for udbud

Analyse af elnettet og intelligent brug af ampere

Proaktiv rolle og oprettelse af videnscenter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce