Annonce
Ugeavisen Odense

Penge fra Salling Fond: Donation skal skabe vild natur og nye aktiviteter i Hindemosen

Fra venstre ses, Per Lethan Bloch, Mette Dahl Vindeløv, Ole Strøm og Linda Vessel. Pressefoto
En donation på 201.000 kr. fra Salling Fondene via Bilka Odense, skal være med til at udvikle og åbne spejdernes område, Hindemosen, gennem nye aktiviteter for børn. Samtidig skal der også plantes nye frugttræer og vild bevoksning.

”Jeg fik helt tårer i øjnene, da jeg hørte det.” Sådan siger bestyrelsesformand for Stjernegruppen, Ole Strøm, om en 201.000 kroner stor donation fra Salling Fondene via Bilka Odense.

En donation, der skal være med til at udvikle og åbne spejdernes område, Hindemosen, gennem nye aktiviteter for børn. Samtidig skal der også plantes nye frugttræer og vild bevoksning. Spejderhytter, bålpladser, dyreliv og vild natur – som endda ligger midt i Skibshuskvarteret i Odense.

Der blev hygget i Hindemosen, efter donationen på 201.000 kr. var blevet modtaget. Pressefoto

Det er Hindemosen, som er en 16.000 kvadratmeter stor naturgrund i Sandhusskoven, der er hjemsted for spejderne Stjernegruppen.  Stjernegruppen modtog i weekenden en donation på 201.000 kroner fra Salling Fondene via Bilka Odense, der skal være med til at styrke naturen i Hindemosen, og samtidig åbne området yderligere op for odenseanerne.

Annonce

Hos Stjernegruppen var de meget overraskende over, at donationen gik til netop dem: ”Jeg havde slet ikke set det komme, at vi ville få en donation fra Salling Fondene. Så da Bilka Odense fortalte, at vi fik donationen, fik jeg helt tårer i øjnene. Det er simpelthen så fantastisk og et kæmpe skulderklap. Vi er stolte over Hindemosen og glæder os til, at endnu flere børn og børnefamilier kan få glæde af vores område,” siger Ole Strøm, der er bestyrelsesformand for Stjernegruppen.

Det var Bilka Odense, der havde indstillet projektet til at modtage donationen.

Hindemosen ligger tæt på Bilka Odense. Faktisk så tæt på, at sektionschef i Bilka, Mette Dahl Vindeløv, kalder det ”i vores baglomme,” og der er mange af Bilkas medarbejdere, der tit kommer i Hindemosen.

- Det er fantastisk, at vi i Bilka Odense har mulighed for at give tilbage til Odense. Jeg har selv været ude i Hindemosen og oplevet området og naturen, og man kan tydeligt mærke, hvor meget Stjernegruppen brænder for det her. De gør en stor forskel for lokalsamfundet og for områdets natur og biodiversitet, og det har jeg stor respekt for,” siger Mette Dahl Vindeløv, sektionschef i Bilka Odense.

Engang var Hindemosen en æbleplantage, og planen er, at en del af donationen skal gå til en delvis reetablering for at hylde områdets historie. Der skal blandt andet plantes frugttræer og bærbuske. Men Stjernegruppen har også stort fokus på at styrke biodiversiteten, og derfor skal der plantes varieret bevoksning med blomster til insekterne, ligesom man lader fældede træer blive liggende på jorden, så der skabes naturlige rum for insekter og mindre dyr.

Donationen skal også være med til at skabe oplevelser og aktiviteter for børn. Blandt andet gennem jordnære forhindringsbaner til børn, der skal laves af træ og jord fra området, eller aktiviteter, hvor børn kan kigge på dyr eller lave mad over bål.

Ole Strøm håber, at donationen kan være med til, at endnu flere får øjnene op for, hvad Hindemosen og Stjernegruppen er: - Vi kan mærke, at folk bliver glade af at være i naturen – både vores spejdere, men også dem, der kommer forbi Hindemosen. Vi har et tårnhøjt ambitionsniveau i Stjernegruppen, og med donationen kan vi lave nye oplevelser og aktiviteter, der åbner Hindemosen op for flere af Odenses børnefamilier, børnehaver og skoler. Og måske vi endda kan inspirere nogle af børnene til at blive spejdere, når de først oplever sammenholdet og naturen herude,” siger Ole Strøm.

To millioner kroner til børn og unge Donationen kommer fra Købmand Herman Sallings Fond, der i 2020 donerede i alt 2 millioner kroner via Bilka til 10 lokale projekter landet over, der alle har fokus på børn og unges sundhed og trivsel. I 2021 bliver der uddelt endnu to millioner til nye projekter fra Salling Fondene, som skal hjælpe børn og unge til et sundere liv og bedre trivsel.

- Det er en stor glæde for os i Bilka at være med til at finde de helt rigtige projekter i lokalsamfundene og give noget af vores overskud tilbage via donationer fra Salling Fondene, siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Alle projekterne er indstillet til Salling Fondene af Bilka-varehuschefer ud fra ansøgninger i Bilkas lokalområder.

201.000 kr. er mange penge. En donation, der skal være med til at udvikle og åbne spejdernes område, Hindemosen, gennem nye aktiviteter for børn.Pressefoto

Salling Fondene er eneejer af Salling Group, som driver bl.a. Bilka, Netto, føtex, Salling stormagasiner, BR, Carls jr., Starbucks, Skagenfood og Wupti. Fondene har gennem mange år bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark. Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og andre værdige formål.

Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,3 milliarder kroner. Salling Fondene består af to selvstændige fonde: Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Det er Købmand Herman Sallings Fond, der donerer til de 10 lokale projekter, som Bilka har bistået fonden med at finde frem til. Dette er sket via indsamling af ansøgninger gennem de lokale Bilka varehuse rundt omkring i landet, som Bilka herefter har indstillet til fondens bestyrelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Ugeavisen Odense

Odins Brygge er mega-populært: Stort set alle lejligheder er udlejet i nyt havnebyggeri

Ugeavisen Odense

Vanvidsbilist forsøgte at dukke sig for fartmåler: Han var dog ret let at finde alligevel

Ugeavisen Odense

Politihund fandt iskold tyv på badeværelse i Odense

Ugeavisen Odense

Udfordring: Tag vennerne med og drik en Nicos 10er

Ugeavisen Odense

Kommer til Odense: Ostecyklen er på danmarksturné

Ugeavisen Odense

Støjgruppe indtager Christiansborg: - Vores liv bliver simpelthen dårligere - det skal fikses

Ugeavisen Odense

Donation: Virksomheden Zerv donerer Speedminton udstyr til Mandecentret

Ugeavisen Odense

Motionisterne strømmer til: 4.000 løbere forventes til HCA Marathon

Ugeavisen Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Annonce