Annonce
Ugeavisen Odense

Pengeregn over kirkerne: Hjallese Provsti smider millioner ind i de hellige huse

Dalum Kirke står foran en gennemgribende renovering. Foto Kristian Isaksen
Provstiudvalget i Hjallese Provsti har besluttet at fremrykke flere planlagte anlægsprojekter for at sikre lokale arbejdspladser. Der skal investeres for 70 millioner kroner.
Annonce

Odense: Pengene skal ud at arbejde i Hjallese Provsti. Anlægsinvesteringer for samlet 70 millioner kroner skal være med til at sikre og fastholde lokale arbejdspladser i Odense, og understøtte aktivitet i så mange brancher som muligt i en tid præget af Corona.

- Flere af de anlægsprojekter vi nu sætter gang i, er projekter, der skulle have været lavet alligevel på et senere tidspunkt. Coronakrisen har desværre sat sine negative spor på samfundsøkonomien. På den baggrund ser vi det i Hjallese Provsti, som en del af vores ansvar, at gøre hvad vi kan, for at yde vores bidrag til at hjulene holdes i gang i Odense, siger Provst Paw Kingo Andersen.

Blandt projekterne, der skal skabe øget aktivitet og beskæftigelse, er en gennemgribende renovering af Dalum og Korup Kirker, nye sognegårde i Næsbyhoved Broby, Seden og Stige, en udvidelse af Paarup og Stenløse Sognegårde, samt en ny toiletbygning på Davinde Kirkegård. De første spadestik forventes at blive taget i løbet af efteråret 2020 og foråret 2021.

Annonce

Meget mere end mursten

Anlægsinvesteringerne i Hjallese Provsti er meget mere end mursten. Det er en investering til glæde og gavn for det liv, der leves lokalt i provstiets sogne. Målet er at styrke fællesskabet, og derigennem skabe yderligere aktivitet i nærmiljøet.

- I Hjallese Provsti ser vi vores kirker, sognegårde og menighedsråd som aktive aktører i relation til bevarelsen og udviklingen af nærmiljøet. Vi ønsker at afspejle det omgivne samfund, og være et fælles samlingspunkt for borgere og brugere. Kirken spiller en vigtig rolle for mange mennesker. Ikke alene i forbindelse med de faste handlinger, som for eksempel dåb, vielser og gudstjenester, men også som centrum for mange andre aktiviteter i sognegårdene, fortæller Provst Paw Kingo Andersen.

Hjallese Provsti er Fyns største med 25 sogne, 21 menighedsråd og 32 sognepræster. Geografisk dækker provstiet alle forstadssogne med grænse op til Odense midtby. Fra Lumby i nord til Fangel i syd, og fra Davinde i øst til Ubberud i vest.

Pr. 1. januar 2020 er der 80.801 registrerede folkekirkemedlemmer Hjallese Provsti svarende til en medlemsprocent på 80,2. Provstiudvalget er den øverste myndighed i et provsti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce