Annonce
Ugeavisen Odense

Pernilles børnebog kan redde katteliv

Pernille Thorenfeldt er 50 år og arbejder til dagligt som folkeskolelærer. Privatfoto
I dag 26. marts er børnebogen ”Slog nysgerrigheden kattene ihjel?” komet på gaden, og hvis salget går vel, er der måske katte, der vil overleve en grum skæbne, for en del af overskuddet går til et kattehjem.

Odense: - Jeg elsker dyr og nok i særdeleshed katte, fordi de for mig har så stærk en personlighed og er deres egne.

Så præcist kan det siges, når Pernille Thorenfeldt skal forklare, hvorfor hun har valgt at donere en del af sine bogindtægter til Inges Kattehjem.

For hvert solgt eksemplar af hendes funklende nye bog, ”Slog nysgerrigheden kattene ihjel?”, vil hun nemlig donere 10 kr., der går ubeskåret til kattehjemmet.

- Inges Kattehjem hjælper hjemløse katte og killinger med at få et nyt hjem. Mange af kattene er blevet efterladt på ubarmhjertige måder, og det er et stort problem, siger hun og tilføjer:

- Med bogens titel er det jo også oplagt at donere til velgørenhed for katte, lyder det fra forfatteren.

Annonce

Efterlysninger startede skriveriet

Idéen til bogen fik Pernille, mens hun gik tur med sin mand i området omkring H.C. Andersensgade for fire år siden.

- Vi undrede os over, at der hang så mange efterlysninger på forskellige katte i kvarteret, hvor vi bor, og der var én, der gjorde specielt indtryk, for man kunne fornemme, hvor meget ejeren savnede den kat, siger Pernille, der straks kastede sig over skriveriet om de forsvundne katte.

- Jeg gik bare i gang uden at have forudsætninger andet end min skoleerfaring med danskundervisning, lyder det fra den odenseanske skolelærer.

Hun skrev på historien i et halvt år men var ikke helt tilfreds.

- Det blev til det, jeg i dag vil kalde et råmateriale, for jeg vidste, at der skulle mere til. Der manglede noget fylde, så jeg meldte mig til et onlineskriveforum og fik en masse skriveøvelse. Meningen var at man læste og gav feedback til hinanden, og det udviklede mit sprog og mine kompetencer. Jeg føler absolut, at jeg er blevet en bedre forfatter i dag, siger Pernille med et smil.

Annonce

Inspireret af Sherlock Holmes

Hun fik skrevet sin roman færdig og kan nu præsentere romanen ”Slog nysgerrigheden kattene ihjel?”, som er en krimi henvendt til børn i alderen 9-13 år.

Pernille Thorenfeldt har selv illustreret omslaget til "Slog nysgerrighed kattene ihjel?" Ill: Forlaget Forårsbørn

- Handlingen udspiller sig i et område af midtbyen, som jeg har et særligt forhold til, og hvor jeg engang selv har boet. Her er der smalle gader, som ligger på kryds og tværs af hinanden. Jeg håber også, at læsere vil finde det morsomt, at handlingen udspiller sig i Odense, fordi de måske genkender gadenavne og andre steder, siger hun og fortsætter.

- Det er læseren, der skal finde ud af, hvad de er sket med kattene, siger hun og fortæller, at hun er inspireret af Sherlock Holmes og nutidens voksenkrimier.

- Det er typiske sådan, at man følger hovedpersonen i et kapitel, og i det næste kapitel følger man ofret elle skurken, forklarer hun.


Med bogens titel er det jo oplagt at donere til velgørenhed for katte

Pernille Thorenfeldt


Annonce

Toer på vej

Gennem sit arbejde som skolelærer har Pernille fået en god fornemmelse for, hvor hendes publikum er.

- Jeg synes, det er en sjov aldersgruppe, og man kan skrive både sjove og alvorlige ting til dem, siger hun og afslører, at der er flere krimier på vej.

- Jeg vil gerne fortsætte historien, og jeg er faktisk i gang med at skrive på en toer med de samme personer. Det er et univers, som jeg vil folde mere ud. Det foregår i Odense, og man kan genkende flere af gadebeskrivelserne, og Havnebadet indgår også. Det er jo meget populært og noget, børnene i skolen snakker meget om, så den location vil jeg gerne trække ind i fortællingen, lyder det fra Pernille Thorenfeldt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce