Annonce
Ugeavisen Odense

Plads til mere fællesskab: Festival søger flere frivillige

Mette Westergaard og Rikke From Larsen glæder sig til årets udgave af H.C. Andersen Festivals, hvor der er plads til endnu flere frivillige. Foto: Kurt Rasmussen
I løbet af august vil H.C. Andersen Festivals igen være et kulturelt udstillingsvindue fyldt med spændende oplevelser, men der mangler frivillige til at hjælpe og guide de mange besøgende sikkert gennem Odense centrum

Vestergade: På H.C. Andersen Festivals’ kontor hersker der travlhed i månederne op til årets udgave af den store begivenhed i uge 33 og 34. Coronaen har sat sit præg på forberedelserne, og marketing- og kommunikationschef, Rikke From Larsen, har sit at se til.

- Der er mange ting, der kan nå at ændre sig med hensyn til corona-restriktionerne, så vi har udarbejdet både en plan A, B, C og D, siger hun og forklarer, at der bliver arbejdet i tæt dialog med myndighederne om, hvordan der skal handles i forskellige situationer.

Men trods de nye udfordringer er ambitionerne ikke sænket.

Annonce

- Det bliver en festival stort set, som man kender den fra før coronaen. Vi kommer måske op på 90 – 95 procent af, hvad den plejer at være, så der vil være masser af spændende shows og oplevelser i gaden, siger hun.


De frivillige er afgørende for, at festivalen kan afholdes, og vi skal bruge ekstra mange i år på grund af ekstraopgaver med at tjekke corona-pas og sikre tryghed i gaderne

Rikke From Larsen.


De standhaftige

Sammen med frivilligkoordinator, Mette Westergaard, har hun registreret tæt på 100 frivillige, der har meldt sig under fanerne som frivillige.

- Vi har en stærk kerne af frivillige, der plejer at kontakte os i god tid for at tilmelde sig, og der er mange, der har været med fra starten for otte år siden. Dem kalder vi ”de standhaftige”, siger Rikke From Larsen med et smil.

Men den nuværende situation kræver flere hænder, og nu er håbet, at endnu flere borgere vil melde sig som frivillig.

- De frivillige er afgørende for, at festivalen kan afholdes, og vi skal bruge ekstra mange i år på grund af ekstraopgaver med at tjekke corona-pas og sikre tryghed i gaderne, siger Rikke From Larsen.

Annonce

Alle kan deltage

Mette Westergaard, har styr på rekrutteringen af de frivillige.

- Alle kan blive frivillige, hvis bare de er over 18 år. Vi vil gerne inkludere alle, siger hun og understreger, at der hersker en stor fællesskabsfølelse hos teamet, der vil få adgang til et frivillighus med gratis forplejning og vand og masser af kaffe og kage under festivalen.

- Og man kan selv vælge, hvilke opgaver man vil byde ind på, siger Mette Westergaard og nævner ”Stærkteamet” som eksempel.

- Tidligere kaldte vi det ”Stærkmandsteamet”, men det ændrede vi, for kvinder kan jo også hjælpe til med at flytte scener og andre tunge ting, siger hun.

Og er man til de mere lette opgaver, er der også muligheder.

- Vi har også brug for frivillige til vores infostand og infopatrulje, hvor det gælder om at kende programmet og guide folk rundt til de forskellige oplevelser, lyder det fra koordinatoren.

Nu ser folkene bag H.C. Andersen Festivals 2021 frem til at kunne gennemføre Odenses årlige kulturelle oplevelse under sikre rammer til glæde for den brede befolkning.

- Det er en festival, hvor alt kan ske, og det er også noget, vores frivillige nævner som noget positivt. Det, at de kan komme gående forbi og falde over noget, som man ikke har set før, det er jo netop det, der er meningen med festivalen. Vi vil gerne opfordre folk til at opleve noget, man ikke er vant til, siger Rikke From Larsen.

Man kan melde sig som frivillig ved at kontakte Mette Westergaard på mette@hcafestivals.dk

H.C. Andersen Festivals

Er en af Danmarks største kulturfestivaler.

Finder sted i uge 33 og 34 i Odense centrum.

Består af bl.a. af Odense Blomsterfestival og HCA Comedy Festival

Har flere end 500 kulturaktiviteter for alle aldersgrupper og størstedelen er gratis

Læs mere på hcafestivals.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce