Annonce
Ugeavisen Odense

Politiet tilkaldte assistance fra Jylland og Sjælland til coronademonstration: - På et tidspunkt er der rigtig dårlig stemning

To personer blev sigtet under en coronademonstration fredag aften

Odense: To sigtelser for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen og en sigtelse for at overtræde våbenloven var resultatet efter en anmeldt demonstration fredag aften.

Sigtelserne fordelte sig på to personer, hvoraf den ene endte med at blive anholdt.

Den anholdte var både i besiddelse af ulovlig fyrværkeri - romerlys - og en bushammer. Derfor blev vedkommende sigtet og altså anholdt, mens yderligere en person altså blev sigtet for at affyre romerlys.


Når vi skal korrigere folk, er det ikke altid, at folk synes, det er særlig behageligt, og så går deres mishagsytringer ud over dem, der var dernede i stedet for.

Ehm Christensen, vagtchef Fyns Politi


Ser man bort fra de to sigtelser, er meldingen fra politiet, at demonstrationen forløb forholdsvis fredeligt.

- Intet er blevet ødelagt, og det forløb i og for sig stille og fredeligt, selvom det ser voldsomt ud med megen pyroteknik og meget råben og skrigen, siger vagtchef Ehm Christensen.

Rigtig dårlig stemning

Der er dog et lille "men".

- På et tidspunkt er der rigtig dårlig stemning dernede og for at være på forkant med situationen tilkalder vi assistance fra Sjælland og Jylland, siger vagtchefen.

Den dårlige stemning opstod, da politiet begyndte at blande sig i demonstrationen, som omkring 150 personer deltog i.

- Når vi skal korrigere folk, er det ikke altid, at folk synes, det er særlig behageligt, og så går deres mishagsytringer ud over dem, der var dernede i stedet for, siger Ehm Christensen.

Han fortæller, at det er normalt, at der er assistance klar i situationer som denne, hvis situationen optrappes. Det var dog ikke tilfældet fredag aften. Og ingen af ytringerne var så grove, at der måtte sigtelser eller anholdelser til.

Annonce

For frihed

Under navnet "Fyn for frihed" gik en række borgere på gaden for at demonstrere mod corona-restriktioner og håndteringen af epidemien i Danmark. Demonstrationen begyndte på Flakhaven klokken 18.

- Det kommer til at være højlydt med trommer og god musik. Det bliver en stor fest, og så skal vi ud og marchere i Odenses gader. Vi skal ud og vise vores utilfredshed på en fredelig måde, lovede medarrangør Anders Al-Humidi forlods.

Demonstrationen sluttede kort før klokken 21 fredag aften, meddelte vagtchef Milan Holck Nielsen fredag aften. Politiet patruljerede efterfølgende i området for at sikre, at der ikke opstod ballade i kølvandet på demonstrationen.

Der blev også affyret romerlys på gaden i Odense fredag aften. Billedet her er ikke fra demonstrationen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce