Annonce
Ugeavisen Odense

Populær Odense-café lukket: Men bare rolig - den genåbner med ny ejer

Café Fleuri ligger i Nørregade 28. Foto: Café Fleuri
Under hele corona-pandemien har Café Fleuri i Nørregade været lukket. Nu er caféen solgt til en ny ejer, som vil drive stedet videre under samme navn - dog med lidt ændringer på menukortet og konceptet.

Den sydlige del af Nørregade er ikke byens letteste gade at tilgå.

Vejarbejde har siden januar gjort gaden til et forhindringsløb, hvis bane nærmest har ændret sig fra dag til dag. Til gengæld venter et slutresultat, der skal gøre gaden langt mere fremkommelig for gående. Den sydlige del af Nørregade skal nemlig være gågade.

Vejarbejdet har blandt andet gjort livet lidt mere udfordrende for de erhvervsdrivende i denne del af Nørregade, som ganske givet har oplevet en fortyndet kundestrøm.

Annonce

Om dette er årsagen til, at Café Fleuri i Nørregade 28 endnu ikke har låst døren op efter corona-nedlukningen, har indtil nu været uvist.

Avisen har flere gange forsøgt at komme i kontakt med café-ejeren, Jane Wulf Jeppesen, for at spørge ind til den lukkede café. Men uden held.

Ny ejer

Men mysteriet om Café Fleuris låste dør er nu alligevel blevet løst. En søgning på hjemmesiden, restaurationssalg.dk, viser, at den populære Odense-café er til salg. Eller rettere - den har været til salg. For selvom salgsopslaget er aktivt på hjemmesiden, er caféen allerede solgt. Opslaget blev nemlig set af iværksætter, Anja Lind Clement, da hun sad hjemme på den sidste del af sin barsel og kiggede efter et nyt projekt. Hun har derfor sat sin underskrift på købet af Café Fleuri.

- Det er faktisk lidt af et tilfælde, at det lige er det sted, jeg har købt. Jeg kan rigtig godt lide restaurationsbranchen, og derfor var det caféer, jeg lige sad og kiggede efter, forklarer den nye ejer, som tidligere har drevet sandwich-stedet, Velbekomme, som lå på Gråbrødre Plads.

Selvom Anja Lind Clement beskriver det som et tilfælde, fortæller hun også en lille historie, som nogle måske vil tolke som om, at der muligvis var mere end tilfældigheder på spil.

- Jeg har kun været på Café Fleuri én gang. Det var under barslen med mit femte barn. Jeg var derinde med min kæreste som, imens vi sidder der, siger: "Hold kæft, hvor er det her sted lige dig. Hvis det nogensinde kommer til salg, skal du have fingrene i det."

- Men på det tidspunkt kunne jeg selvfølgelig ikke gøre noget. Det gav sig selv. Men skæbnen ville åbenbart, at stedet lige kom til salg, da jeg søgte, fortæller hun.

Anja Lind Clement underskriver købsaftalen, som betyder, at hun nu er den nye ejer af Café Fleuri i Nørregade. Hun har været selvstændig, siden hun var 20 år. Privatfoto
Annonce

Nyheder på menukortet

Den nye café-ejer overtager Fleuri med alt inventar. Meget skal bevares, men Anja Lind Clement har også planer om at lave ændringer - særligt når det kommer til maden.

-Jeg kan rigtig godt lide caféens indretning med det rustikke, det natur-prægede og den franske stil, som også går igen i caféens gårdhave, så det bliver bevaret, men i forhold til menukortet kommer der til at ske ændringer.

- Café Fleuri var jo hundrede procent økologisk, og sådan bliver det ikke hos mig. Jeg kommer til at holde fast i en del økologi og vegansk, men jeg vil også udvide med flere retter med fisk og kød, forklarer Anja Lind Clement.

Ifølge den nye ejer har caféen især henvendt sig til kvinder, og det håber hun at ændre på.

- Jane (den tidligere ejer, red.) var meget dygtig til det visuelle, så det var meget med små retter, som var virkelig flot anrettet. Jeg kommer til at lave flere retter, der også er målrettet mænd. Det er så ærgerligt at skære halvdelen af befolkningen fra, siger hun med smil i stemmen.

Caféen blev især populær på sin gårdhave, og udover denne og selve caféen dækker lejemålet også et baghus,  som har plads til 40 til 50 personer. Foto: Café Fleuri
Annonce

En rolig start

Anja Lind Clement har også andre ambitioner for stedet. Men i første omgang skal hun lige i gang. Derfor åbner caféen med samme åbningstider, som den tidligere havde. Det kommer dog med tiden til at ændre sig.

- Efter den første måned forventer jeg at sætte mere fokus på catering, som jeg har gode erfaringer med fra tidligere. Næste skridt bliver at skabe nogle events i baghuset, som kan rumme 40 til 50 mennesker. Tredje skridt bliver at udvide åbningstiderne, så man også kan besøge Café Fleuri om aftenen, lyder det fra iværksætteren.

Café Fleuri åbner i august, og Anja Lind Clement har besluttet, at gavekort og kaffekort, som er købt hos den tidligere ejer, stadig kan bruges.

Café Fleuri genåbner i august. Foto: Café Fleuri
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Ugeavisen Odense

Fantastisk gadeshow med fuld fart på for hele familien

Ugeavisen Odense

Nyhed: Han Bubble Tea er åbnet i Odense

Ugeavisen Odense

Verdenskendt magasin: Odense er blandt de 100 mest interessante steder i verden at besøge

Ugeavisen Odense

Udvidelse: The Original Pita udvider med restaurant

Annonce