Annonce
112

Promille på 2,26: Spritbilister ramte parkerede biler og modkørende bilist

To bilister blev søndag morgen og søndag eftermiddag anholdt og sigtet for at køre i spirituspåvirket tilstand. Den ene af bilisterne var politiet nødt til at beholde i sin varetægt, fordi han var så beruset, at han ikke kunne tage vare på sig selv. Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik.
Inden for godt seks timer afslørede to spirituspåvirkede bilister sig selv i Odense. En af dem påkørte fire biler.
Annonce

Odense: Fyns Politi anholdt søndag morgen en 24-årig mand fra Odense, som havde gjort sig selv uheldigt bemærket, da han kom kørende ad Hunderupvej i sydlig retning. Klokken var 6.52, da manden forsøgte at komme forbi nogle biler, som var parkeret ud for nummer 40 – det lykkedes ham ikke.

Et vidne hørte et brag fra vejen og kunne ud ad sit vindue se en bil, som havde ramt nogle af de parkerede biler på vejen. Ifølge Fyns Politi havde den unge bilist påkørt ikke færre end fire biler.

Vidnet har til politiet oplyst, at bilisten forsøgte at køre fra stedet, men han kunne tilsyneladende ikke starte sin bil efter påkørslen. En politipatruljes alkometertest af manden viste en alkoholpromille på 1,42, oplyser Fyns Politi.

Annonce

Kunne ikke tage vare på sig selv

Lidt efter søndag middag blev endnu en bilist fra Odense anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter han havde været involveret i et færdselsuheld på Munkerodgyden ved Stegsted i det vestlige Odense.

Klokken 13.05 kørte den 59-årige mand ad vejen mod vest, da han ramte en modkørende bil. Der skete ifølge Fyns Politis oplysninger kun mindre skader, men politiet fandt det nødvendigt at tage manden i sin varetægt, indtil han kunne komme på skadestuen, fordi han var så påvirket af alkohol, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

En alkometertest af manden viste en promille på 2,26, og han måtte derfor afgive blod til prøve, der kunne give en nøjagtig alkoholpromille.

Spirituskørsel med 0,5-1,2 promille udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Hvis promillen er over 1,2, bliver kørekortet frakendt ubetinget. En betinget frakendelse betyder, at man kan beholde sit kørekort, hvis man inden for en periode på typisk seks måneder består både teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Ved en ubetinget frakendelse mister man sit kørekort med det samme, og man mister retten til at køre bil i seks måneder eller mere. Derefter skal man bestå både teoriprøve og køreprøve, før man kan få et kørekort igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce