Annonce
Ugeavisen Odense

Rådmand erkender bladproblem på cykelstierne: - Der er blevet sparet på en dum måde

Christoffer Lilleholt (V), rådmand i By- og Kulturforvaltningen. Foto: Thomas Mørkeberg
By- og Kulturforvaltningens rådmand, Christoffer Lilleholt (V), er klar over udfordringen på kommunens cykelstier og lægger ikke fingre imellem, når han kalder situationen for uholdbar.
Annonce

Er rådmanden bekendt med de problemer, cyklisterne har mødt i dette efterår - nogle siger, at cykelstierne i 40 år aldrig har været i en sådan forfatning?

- Jeg har hørt de samme ting, som avisen er blevet fortalt, og hvis Odense skal leve op til ønsket om at være cyklisternes by, er det selvfølgelig uholdbart, at der ligger så mange blade på stisystemerne. Det giver et indtryk af et meget ringe serviceniveau.

Hvorfor er bladene ikke blevet fjernet?

- De manglende rydninger er en udløber af de besparelser, der blev foretaget sidste år for at prioritere velfærden, men det nytter ikke noget, hvis ikke borgerne kan færdes sikkert på cykelstierne og komme frem og tilbage i byen. Vi er så pressede på vejene i forvejen - så skal det ikke oven i være besværligt at transportere sig som cyklist.

De færreste vil forlange, at samtlige cykelstier i kommunen er blotlagte for blade hele efteråret - men kunne man have forestillet sig, at det var en god idé som det mindste at prioritere hovedfærdselsårerne, som hver eneste dag pumper liv frem og tilbage i Odense?

- Odense Kommune har geografisk bestemte kontrakter med flere entreprenører. Nogle af dem er blevet opsagt for at spare penge, men det er ikke blevet gjort hensigtsmæssigt. Så hvor nogle steder engang blev ryddet seks gange om året, bliver de det kun to gange nu. Eksempelvis har visse supercykelstier mistet rydninger og andre mindre vigtige cykelstier har bevaret samme høje serviceniveau. Det er en rigtig dum måde at spare på.

Der burde vel vendes rundt på kontrakterne?

- Det er spot on. Det vil selvfølgelig give mening, at opprioritere de mest trafikerede cykelstier og neddrosle der, hvor det gør mindre ondt. Men det er et større puslespil, der skal gå op, hvor vi skal sikre, at vi får prioriteret og udlignet problemet de rigtige steder.

Bliver der gjort noget nu?

- Jeg har siddet i møde om problemet i morges (i fredags) for at se på kortsigtede løsninger, men jeg kan ikke love, der sker noget i morgen.

Hvad med næste efterår - hvad kan cyklisterne forvente?

- Der ligger ikke en løsning klar inden for de næste uger. Men det er klart, at nu hvor vi er bekendte med omfanget af problemet, skal vi sikre, at det bliver bedre næste år.

Vi har modtaget masser af henvendelser fra borgere, der har forsøgt at tippe kommunen via hjemmeside og app. Svaret har tilsyneladende givet sig selv - der bliver ikke ryddet - men ingen af dem har modtaget et afslag. Hvorfor?

- Det stiller jeg mig også undrende over for. Henvender man sig, har man selvfølgelig ret til svar uanset, hvad svaret er. Der er helt klart et forbedringspotentiale.

Hvad vil du sige til en mand som Henning Jensen fra Agedrup, der selv finder fejemaskinen frem?

- Det er utroligt flot. En stor cadeau til ham og andre borgere, der gør en indsats. Det er virkelig at udvise samfundssind. Når det er sagt, skal det selvfølgelig ikke være nødvendigt. Det er et kommunalt ansvar, så det er kommunen, der skal komme og rydde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny aftale på plads: Fireårig eksklusivaftale mellem Fyens Stiftstidede, Fyens Væddeløbsbane og FVB sponsornetværk.

Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce