Annonce
Ugeavisen Odense

Røde Kors Odense deler julehjælp ud til udsatte familier

Søg om julehjælp gennem Røde Kors Odense. Pressefoto
Et stigende antal familier i Odense havner i så svære situationer, at de har brug for hjælp til at klare hverdagen. De er skubbet ud på kanten på grund af arbejdsløshed, livskriser og sygdom, og det mærkes især i julen
Annonce

Flere og flere børn vokser op i familier, hvor ressourcerne er få og afsavnene store. Deres hverdag adskiller sig markant fra andre børns. Der er ikke råd til børnefødselsdag, ferier og fritidsaktiviteter. Det er med til at isolere børnene fra deres jævnaldrende – og det påvirker deres trivsel på både kort og lang sigt. I Røde Kors Odense vil de mindske de afsavn, som børnene og deres familier oplever. I julen er giverglæden og hjertevarmen ekstra stor. Derfor samler Røde Kørs, hvert år ind, så man kan hjælpe udsatte børn og deres familier i julen og resten af året.

Julen er ofte fyldt med dilemmaer og afsavn.

I julen kan isolationen føles ekstra stor. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Der er ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver til børnene. Ofte er julen fyldt med dilemmaer og afsavn, fordi økonomien ikke slår til. For familierne, og ikke mindst for børnene, er julen følelsen af at stå helt udenfor. For børnene kan det f.eks. betyde, at det er svært at komme i skole efter juleferien, fordi de ikke kan fortælle om en god jul som deres kammeraters.

Med julehjælpen giver Røde Kors Odense, børnene og deres familier noget at samles om og glædes over i juletiden. Familierne får typisk en julekurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene, så både børn og voksne får en juleaften som de fleste andre. Med julehjælpen giver Røde Kors Odense børnene mulighed for at fortælle deres kammerater om en god jul, når de kommer tilbage i skolen efter ferien.

Røde Kors Odense deler julehjælp ud til udsatte familier. Pressefoto
Annonce

Her kan du hente ansøgningsskema

Røde Kors Odense er i december vært for en julefest for udsatte familier, hvor uddelingen af årets julehjælp også vil finde sted.

Hvert år deler Røde Kors Odense julehjælp ud til ud til trængende familier, sådan julen bliver en hyggelig tid – også for dem, der ikke har så meget.

For at søge julehjælp gennem Røde Kors Odense skal du udfylde et ansøgningsskema, som du hente i en af Røde Kors butikkerne på Vesterbro 55 eller Fjordsgade 7-9.

Ansøgningsfristen er d. 22 november.

Vær opmærksom på, at Røde Kors Odense, kun uddeler julehjælp til familier bosat i Odense kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce