Annonce
Ugeavisen Odense

Røverier og afbrænding af flugt-scooter: 41-årig fængslet i fire uger

Gerningsmanden til et røveri den 3. juli i Nordeas filial på Vestre Stationsvej i Odense flygtede på en PGO scooter, som senere blev fundet udbrændt ved Friluftsbadet. En 41-årig mand er nu varetægtsfængslet for røveriet, samt røveri mod en urmager. Arkivfoto: Michael Bager
41-årig mand fremstillet i grundlovsforhør sigtet for røveri mod Nordea og afbrænding af flugt-scooter bagefter, og røveri mod urmager.
Annonce

Odense: En 41-årig mand, som efter politiets opfattelse begik røveri mod Nordea i Odense og røveri mod en urmager, skal nu sidde varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Det besluttede Retten i Odense onsdag formiddag, hvor den 41-årige blev fremstillet og sigtet for de to røverier samt afbrænding af en scooter, han havde brugt til at flygte på.

Røveriet fandt sted den 3. juli klokken 15.45 i Nordeas hovedfilial på Vestre Stationsvej i Odense. Her kom han maskeret ind og med en pistollignende genstand truede sig til at få udleveret 30.000 kroner.

Røveri mod pengeinstitut hører i disse efterhånden pengeløse tider fortiden til, men alligevel skete det den 3. juli ved Nordeas filial på Vestre Stationsvej. Her slap røveren af sted med 30.000 kroner, fremgår det af sigtelsen mod en 41-årig mistænkt mand. Arkivfoto: Michael Bager

Derpå flygtede han på en PGO scooter, som senere blev fundet udbrændt ved Friluftsbadet i Odense-forstaden Bolbro.

Politiet sendte senere en efterlysning ud på Twitter med billeder af manden iført styrthjelm, og med et signalement om, at han talte med fynsk accent.

Annonce

Røveri hos urmager

Nogle uger senere var manden ifølge sigtelserne igen på spil, denne gang ved urmagerforretningen Zinglersen i Nørregade. Her så vidner en mand iført en sort hættetrøje, sorte handsker og sorte træningsbukser med rødt mønster på den nederste del af bukserne cykle fra stedet på en mountainbike med en blå Ikea-pose.

Det var der overvågningsbilleder af, som senere blev offentliggjort af Fyns Politi i håb om, at vidner kunne hjælpe med at identificere manden.

Efter politiets opfattelse er der ved begge røverier tale om den 41-årige mand, men hvordan han stiller sig til sigtelserne vides ikke, for grundlovsforhøret kørte for lukkede døre. Derfor er det kun sigtelserne, som indtil videre kommer til offentlighedens kendskab. Dørene blev af retsformanden lukket af hensyn til sagens opklaring.

Den 41-årige protesterede mod varetægtsfængslingen og kærede den til landsretten. Indtil landsretten har afgjort, hvad der skal ske, skal manden dog fortsat sidde fængslet.

Manden er foreløbigt varetægtsfængslet frem til den 20. oktober, medmindre landsretten vælger at løslade ham.


Røveriet fandt sted den 3. juli klokken 15.45 i Nordeas hovedfilial på Vestre Stationsvej i Odense. Her kom han maskeret ind og med en pistollignende genstand truede sig til at få udleveret 30.000 kroner.

Fra artiklen


Røveren flygtede på en scooter, som senere blev fundet brændt af ved Friluftsbadet i Bolbro. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Politiet tilkaldte assistance fra Jylland og Sjælland til coronademonstration: - På et tidspunkt er der rigtig dårlig stemning

Annonce