Annonce
Ugeavisen Odense

Red Barnet fejrer jubilæum

I Red Barnets genbrugsforretning i Nøregade er i alt 32 frivillige tilknytttet. Her er det fra venstre Biddy Madsen, Susanne Horn, Gitte Vilhelmsen, Lise Borg, Yasmin Zaki og Jette Rousing Rasmussen, der er mødt op. Foto: Kurt Rasmussen
På lørdag er det 75 år siden, at organisationen Red Barnet blev stiftet, og i Odense er deres genbrugsbutik klar med gode tilbud, kage og saftevand for at fejre den runde dag.
Annonce

Nørregade: Når man træder ind ad døren til Red Barnets genbrugsbutik i Nørregade 65, virker det ikke som om, at man er kommet ind i en genbrugsforretning, og det er der en god grund til, når man spørger Biddy Madsen, der har den specielle titel, ”leder for salgsoptimering”.

- Vi gør meget ud af at vaske de ting, folk donerer, og vi sorterer også, så det udelukkende er genbrugsting af god kvalitet, vi har i forretningen, siger hun og viser rundt i det hyggelige lokale, hvor alting er sat i en overskuelig orden.

Pigetøj til højre, drengetøj til venstre, i midten en stor hylde med legetøj og bagerst i butikken et stort udvalg af babytilbehør.

Når der kommer nogle ind som ligner pensionister, spørger vi, om ikke de er interesseret i at blive frivillige, for vi savner lidt nogle med den hårfarve også

Biddy Madsen

Annonce

Bæredygtigt løft

Der dufter uventet godt i genbrugsbutikken, og med til at gøre lokalet hyggeligt er også en håndfuld kvinder, der er i gang med at lægge og hænge ting på hylder og stænger.

- Butikken drives udelukkende af frivillige. Vi understøtter miljøet og bæredygtighed blandt andet ved at sælge genbrug fra børn til børn, og overskuddet går til udsatte børn primært i Odense, siger Biddy Madsen og fortæller, at butikken har glæde af, at især unge er begyndt at gå op i bæredygtighed.

- Der er for eksempel mange, der køber barselsgaver herinde for at sende et signal om at genbruge. Det kan vi tydeligt høre på dem, når de selv siger, at der absolut ikke er nogen grund til at smide ud, og især når de små vokser så hurtigt ud af deres tøj, for de når jo ikke at slide det op, lyder det fra Biddy Madsen.

Annonce

Bæredygtig på flere måder

Ifølge lederen er der tre ben, Red Barnets genbrugsbutik står på.

- Der er nogle, der donerer tøj, udstyr og legetøj for at støtte os og fordi vi går ind for genbrug, der er folk, der kommer her og køber det, og så er der folk, der ønsker at arbejde frivilligt.

Men genbrugsbutikken kan meget mere end genbrug.

- Vi har 32 frivillige, hvor halvdelen er unge studerende fra mange forskellige nationaliteter, der gerne vil øve deres danskkundskaber ved at snakke med os. De er glade for at være her, og de får jo også præsenteret den specielle danske foreningskultur, som de ikke kender i forvejen, så man kan sige, at vores indsats også rummer en betydelig social værdi, siger Biddy Madsen.

Og den sociale værdi gælder også personer, der er trådt ud af arbejdsmarkedet, og som kan finde glæde ved at deltage i det frivillige arbejde nogle få timer om ugen.

- Når der kommer nogle ind som ligner pensionister, spørger vi, om ikke de er interesseret i at blive frivillige, for vi savner lidt nogle med den hårfarve også, siger Biddy Madsen, der glæder sig til den forestående 75 års jubilæumsfest.

- Vi har en event lørdag den 14. marts, hvor vi sælger nogle af varerne med 75 procents rabat. Alle er velkomne. Der er nogle frivillige, der vil komme med hjemmebagte kager, og Fakta inde ved siden af har været så søde at støtte op med saftevand. Vi vil også sørge for, at børnene kan sidde og tegne og lege, mens deres mødre finder de gode tilbud, lyder det med et smil fra Biddy Madsen.

I butikken er der indrettet et område, hvor børnene kan sidde og læse, mens deres forældre går på opdagelse. Foto: Kurt Rasmussen
Jette Rousing Rasmussen har fundet nogle gode priseksempler frem. - Vores priser ligger typisk på en sjettedel af, hvad tøjet koster fra nyt, men vores bodystockings tager vi kun fem kroner for, selvom de ofte koster 100 kroner fra ny, siger hun. Foto: Kurt Rasmussen
I midten af lokalet er der et stort udvalg af brætspil, som folk har doneret. Foto: Kurt Rasmussen
Bagest i butikken er der et udvalg af tilbehør til de mindste. Foto: Kurt Rasmussen
Butikken har siden 2017 haft adresse i Nørregade 65. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Lux Light klar til fremtiden

Annonce