Annonce
Ugeavisen Odense

Red Barnet forbliver lukket: - Vi stopper nu, inden legen bliver rigtig dårlig

Red Barnets genbrugsbutik i Nørregade har svært ved at betale husleje. Derfor lukker butikken helt. Foto: Kristian Isaksen
Red Barnets genbrugsbutik har ligesom sine artsfæller holdt lukket de seneste måneder - men ulig alle andre, så åbner de frivillige ikke dørene igen.
Annonce

Centrum: - Det er nemt at være bagklog, men vi skulle nok aldrig være flyttet ind, siger Sara Ekknud, der er formand i Red Barnets lokalafdeling i Odense, da avisen fanger hende over telefonen til en snak om den seddel, der hænger i vinduet på genbrugsbutikken i Nørregade.

Butikken åbner ikke igen. Det er det overordnede budskab.

- Vi mangler omsætning. Coronakrisen har taget livet af os hurtigere, end det måske ellers var gået, men vi var lukket før eller siden. Lejen er simpelthen for høj i forhold til, hvad vi får ind. Og vi er nået til et punkt, hvor vi ikke synes, at flere af børnenes penge skal suges ud af kassen og gives til en udlejer. Vi stopper nu, inden legen bliver rigtig dårlig, siger Sara Ekknud.

I er jo ikke den eneste genbrugsbutik på en umiddelbart dyr adresse i Odense. Hvorfor kunne det ikke lykkes?

- Jeg tror grundlæggende, at Nørregade er hårdere ramt end de fleste andre veje i bymidten. Det kan vi også se på de andre butikker hernede. Den øgede biltrafik som følge af letbanearbejdet har ikke gjort Nørregade til et attraktivt sted at spadsere ned og handle.

Hvordan har de frivillige taget nyheden?

- De var kede af det. De 30 kvinder har givet deres sjæl til den butik, passet og plejet den og sammen skabt et fantastisk fællesskab. De kunne nok godt se, det gik lidt i den gale retning, men jeg tror, det kom som et chok, at vi måtte lukke.

Sara Ekknud vil ikke afvise, at Red Barnet kan åbne på ny et andet sted i byen, men end ikke gisninger antyder, at det skulle være noget, der lå først for.

Butikken åbnede for to år siden i Nørregade efter flytningen fra Hjallese. Årsagen var, at butikken skulle have et boost. Det fik den desværre ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce