Annonce
Ugeavisen Odense

Restauratørernes Daginstitution popper op på Flakhaven

Ved mødet i "Restauratørernes Daginstitution", som fandt sted i Bryggeriet Flakhaven's kælder, deltog fem restauaratører, men otte har meddelt, at de gerne vil være med i projektet. Foto: Kurt Rasmussen
En gruppe restauratører har valgt at tage kampen op mod corona-krisen ved at starte et samarbejde om et take away-projekt på Bryggeriet Flakhaven. Et projekt, som de selv har navngivet, Restauratørernes Daginstitution.
Annonce

Flakhaven: Da Storms Pakhus meldte ud, at det store madmarked skulle lukkes ned i 14 dage, gik der ikke lang tid, før et hold af de ramte restauratører valgte at finde sammen om at løse de opståede problemer.

- Jeg har inviteret til et møde, for at diskutere, hvordan vi kan løse problemet med især vores varelagre, for det vil jo være meget ærgerligt at kassere det hele, især i disse madspildstider, siger indehaveren af Restaurant Flakhaven, René Bo Dyrvig, der også lægger lokaler til mødet.

Han er også indehaver af Kaiseki Sushi i Storms Pakhus og kan fortælle, at det ikke kun er madvarernes holdbarhed, der udgør en trussel for restauratørernes eksistens.

- Vi er presset på økonomien, og der er mange ansatte, vi har at ansvar overfor, men ved at lave en take away-løsning her, kan restauratørerne stadig levere mad og holde de ansatte i gang, siger han, inden mødet går i gang.

Delekøkken

Her bliver der blandt andet diskuteret, hvordan man kan deles om køkkenet og hvordan dagene skal fordeles, og efter mødet er det en tilfreds René Bo Dyrvig, der kan gøre status.

- Lige nu har vi otte positive tilkendegivelser, men nu var det jo mere et udviklingsmøde, så der vil gå nogle dage, inden alle aftaler er på plads. Men vi går helt sikker i gang med noget, for vi ser et klart behov for løsninger, hvor folk kan hente maden her eller få den leveret, nu hvor restauranterne er lukket, siger han og fortæller, at det juridiske også er på plads.

- Fødevarereglerne er ingen problem, for vi har i forvejen kørt en vellykket pop up shop med Hotdog Heaven, og det er det samme princip, vi vil anvende med de kommende deltagere, siger han og fortsætter.

- Vores hovedpointe er, at kan vi få en dagligdag til at fungere med de otte forskellige forretninger, så er det en succes. Det er ikke noget, vi gør for at tjene mange penge men udelukkende for ikke at knække halsen, mens Storms Pakhus er lukket ned, siger René Bo Dyrvig og understreger, at kemien mellem deltagerne ikke fejler noget.

- Vi er kreative og arbejdsomme mennesker, og her bliver der plads til at lege lidt, så det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af det. Vi har et godt fællesskab og kan godt lide at være sammen. Vi kalder os selv for restauratørernes daginstitution, siger han med et smil.

Det er ikke noget, vi gør for at tjene mange penge men udelukkende for ikke at knække halsen, mens Storms Pakhus er lukket ned

René Bo Dyrvig

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce