Annonce
Ugeavisen Odense

Revydirektørens kone: - Vi starter på en græsmark og laver en arbejdsplads og bygger et teater op

Det kan godt være, at Lars Arvad er Odense Sommerrevy's ansigt udadtil, men selvom Michelle Arvad står bag ham, skal man ikke forklejne hendes rolle som HR-chef. Arkivfoto: Robert Wengler
Michelle Arvad har gennem et kvart århundrede stået bag sin mand, Lars Arvads revyeventyr, og det er sket sammen med et hav af frivillige kræfter.

Engen: Det store cirkustelt på Engen vidner om, at en ny sæson med sommerrevy i Odense er godt i gang. Men det er ikke kommet ud af ingenting. Det ved Michelle Arvad alt om, for hun er nok den person, der har mest kontakt til alle implicerede parter i den efterhånden hæderkronede revy.

Revyen er kun toppen af isbjerget. Det er de mange frivillige, der løfter det hele

Michelle Arvad

- Vi laver ikke kun en revy. Vi starter på en græsmark og laver en arbejdsplads og bygger et teater op, siger revyens HR-chef, der sammen med Lars Arvad er indehaver af revyen.

- I virkeligheden udspringer det fra Fjordagerscenen, da Lars og jeg startede med at lave revy for 25 år siden, og det er nogle af de frivillige fra dengang, der stadig er med. De har fulgt os i projektet, siger Michelle Arvad og roser Fjordager Idrætsforening for at have leveret mange af de frivillige, som stadig er med i sommerrevyen.

Annonce

- Revyen er kun toppen af isbjerget. Det er de mange frivillige, der løfter det hele. Den frivillige indsats er udsprunget af foreningsånden, som vi er vokset op med i Fjordagerscenen, og vi forsøger at bibeholde den ånd, hvor vi alle løfter i flok. Vi har i alt 107 frivillige, og vi plejer at sige, at de også er en del af Odense Sommerrevy. Det ser man ikke hos andre revyer rundt om i landet, siger hun.

Publikium har sat sig tilrette til revypremieren, og en af de frivillige overvåger pladserne i salen. Foto: Kurt Rasmussen

Omfattende opgave

Når Odense Sommerrevy løber af stablen, er nogle af de frivillige medarbejdere rimeligt genkendelige i deres hvide skjorter, når de sørger for at servicere revygæsterne i de seks uger, forestillingerne kører, og det er Michelle Arvad, der har styr på alt, hvad der foregår foran tæppet.

- Det er alt lige fra rekrutteringen, arbejdsbeskrivelsen og vagtskemaerne men også at sørge for at være imødekommende overfor de frivillige og være om dem, så de har lyst til at fortsætte med at være en del af Odense Sommerrevy, siger hun.

Men det er ikke kun de frivillige, hun har ansvaret for. Som værtinde står hun stort set i døren hver eneste dag og tager imod og sørger for, at der er en god stemning blandt publikum. Og udsmykningen har hun også sørget for.

- Jeg har valgt ternede duge og blomster og dekorationer, så der er en god atmosfære, og så folk har lyst til at komme igen. Det skal være hyggeligt at sidde og spise i teltet, inden revyen starter, forklarer hun.

Annonce

Langvarige forberedelser

Men inden det er kommet så langt, har hun stået for et maratonagtigt forarbejde for at revyen kan gennemføres.

- Det starter halvandet år før revypremieren, hvor vi skal sørge for at lave aftaler med skuespillerne, men derfra er der stadig lang vej. Det er ikke bare at smække et telt op, siger hun og nævner, at der er mange godkendelser, der skal hentes hjem.

- Inden vi går i gang med byggefasen, skal der være indsendt tegninger til godkendelse til kommunen. Den nuværende byggetilladelse, nåede vi at modtage få timer før premieren, men det er fordi, der hele tiden er ændringer, som publikum ikke bemærker, siger hun og giver et eksempel.

- Der er faktisk kommet en lille smule højere rejsning på teltet, men det betyder, at der er røget nogle centimeter ude i siden. Teltet er nøjagtig det samme, som vi plejer at bruge, men når der kommer en højere mast, så ryger der noget gulvareal, og det bemærkede vi, da vi målte op fra bordkant til bordkant og skulle gøre plads til et bestemt antal meter til flugtvejene, siger hun og fortsætter.

- Når jeg bruger mine kræfter på at udsmykke teltet og dekorere foyeren og så videre, så skal jeg også tænke på, hvad der er af brandmaterialer, og hvordan reglerne er omkring brandsikkerheden. Det er ikke som at udsmykke sit eget hjem. Alt skal være tegnet på nøjagtige mål og ind i systemer. Der er intet, der står tilfældigt, lyder det fra Michelle Arvad, der også takker de mere usynlige blandt det frivillige personale.

- Vi har også et hold af seniorer, der har stået for at bygge baren op og har sat lyskæder op, og har lavet gårdhaven efter, hvordan vi gerne vil have det. De har også lagt gulv og i det hele taget sig af de lidt tungere ting, siger hun.

Annonce

Ingen frivillige - ingen revy

Michelle Arvad er glad for den støtte, hun føler fra de frivillige og kan ikke understrege nok, hvor vigtig deres indsats er.

- Hvis vi vil have det serviceniveau, som vi har, er det nødvendigt med frivillig arbejdskraft, og vi er superglade for, at der er så mange, der vil hjælpe til, siger hun og gør opmærksom på, at hun gerne hører fra andre, der har lyst til at træde til som frivillige.

- Vi vil rigtig gerne have flere seniorer, der er gode med noget værktøj, til byggeholdet. Min egen far er stadig med, men han fylder snart 75 år, så han er ikke den yngste, men heller ikke den ældste. Det er jo også en kunst at sige hej til de her gutter, for det er jo ikke lige mit område, men det er vigtigt at anerkende det, de gør, og selv fra ledelsesplanet sætter vi stor pris på det, de laver, og tager dem også med til opstartsmødet. Og det gælder alle frivillige, lyder det fra Michelle Arvad.

Annonce
Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce
Ugeavisen Odense

Vask på abonnement: Wash World åbner bilvask ved Bilka

Annonce
Ugeavisen Odense

Et mekka for de mindste: Stort legetøjsmarked på Flakhaven

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Ugeavisen Odense

Chef og ansat bytter rolle efter 25 år: - Jeg har altid holdt virkelig meget af Dorte, ellers kunne vi ikke gøre det her

Ugeavisen Odense

Bobler hos Recordpusher: Champagnefestival varmer op med konkurrencer og vinyl

Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Ugeavisen Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Ugeavisen Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Ugeavisen Odense

- Der er nogen bag døren: Imens mand stod i badet, listede fremmed kvinde sig ind i hans hjem

Ugeavisen Odense

Hans og Martin er de sidste, der er sammen med dem, du har elsket: - Jeg kan stadig få en klump i halsen, når jeg læser hilsenerne på kisten

Ugeavisen Odense

Odenses krematorie er presset til bristepunktet - bedemænd afvist i døren: - Der har ikke været plads til flere døde

Ugeavisen Odense

Vågnede til chokerende syn: Familie sov trygt, da nogen i nattens mulm og mørke var trængt ind i deres hus

Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Vi afslører gourmetrestaurants nye lokation og en ny specialbutik i Vestergade

Skibhus Avisen

Mon stjernen Totti ved, at en sandwichbar i Odense er opkaldt efter ham

Annonce