Annonce
Ugeavisen Odense

Risiko for kø i kryds nær Bilka: Umuligt at svinge til venstre frem til jul

Letbanens skinner skal fra mandag lægges i krydset Campusvej/Niels Bohrs Allé. Det gør det nødvendigt at lukke for venstresving fra Campusvej. Arkivfoto: Kim Rune.
Bilister på Campusvej ved SDU kan fra mandag ikke svinge mod vest ad Niels Bohrs Allé. Letbanens skinnearbejde i krydset betyder også, at der bliver mindre plads til de øvrige bilister.
Annonce

Odense: Fra mandag 11. november bliver det midlertidig umuligt at svinge til venstre ad Niels Bohrs Allé fra Campusvej. Årsagen er, at arbejdet med at lægge skinner til letbanen begynder i krydset.

På grund af skinnearbejdet vil der desuden være færre vejbaner til rådighed for bilister, og det kan give risiko for kø, advarer Odense Kommune.

I første omgang må bilisterne fra Campusvej affinde sig med kun at kunne køre lige over krydset i retning mod Bilka eller svinge til højre i retning mod Ørbækvej frem til jul. I den periode bliver der lagt skinner i den sydlige del af krydset.

Efter nytår begynder arbejdet igen i uge to og varer til uge syv, hvor der lægges skinner i den nordlige del af krydset. Arbejdet laves i to etaper for ikke at lukke krydset helt.

Letbanen kommer til at køre mod syd ad Ørbækvej og svinge mod vest langs Bilkas parkeringsplads og Niels Bohrs Allé. I krydset ved Campusvej svinger banen igen mod syd og kører gennem Cortex Park og SDU-området videre til Nyt OUH, før den ender ved Hjallese Station.

Annonce

Boring til transformatorstationer

I samme periode, fra 11. november frem til jul, tager letbanen fat på en ny del af projektet på Nyborgvej. Her skal der bores fundamentpæle til en af de otte transformatorstationer, som skal omforme strøm med en spænding på 10.000 volt fra Energi Fyns net til den strøm med 750 volt spænding, som er nødvendig til letbanetogenes kørestrøm.

Det forventes samlet at tage cirka 10 arbejdsdage at bore så langt ned, at transformatorstationen i baggården ved Nyborgvej 28 får et fast underlag at stå på. Arbejdet vil foregå på hverdage mellem klokken syv og 18.

Efter planen kan de første testkørsler med letbanetogene begynde i første kvartal næste år i området ved Nyt OUH. Efter sommerferien udvides testkørslerne til Campusvej og Niels Bohrs Allé samt Hestehaven og Hjallesegade. Letbanen forventes at kunne køre med de første passagerer i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce