Annonce
Ugeavisen Odense

Rugby-spilleren Victoria kan blive årets kammerat

Victoria tager ansvar for store og små i klubben og kæmper for sit hold - hun er indbegrebet af en god rollemodel, lyder det i begrundelsen for indstillingen.
En grinebider, en fjolleribombe og ikke mindst en fantastisk kammerat. Sådan beskriver Rugby Club Odense 13-årige Victoria Tange, som de har indstillet til 'Fynske Bank Kammeratskabsprisen'.
Annonce

Det er humøret og energien, man lægger først mærke til.

Det har 13-årige Victoria Tange, sammen med det gode humør, altid med til træning. Uanset hvilken udfordring, Victoria Tange sættes overfor, så klarer hun det med et smil - også selvom det betyder, hun skal tage en tackling for en af sine holdkammerater.

Alligevel blev den 13-årige rugbyspiller overrasket over at være blevet nomineret som årets kammerat. Hun føler nemlig ikke, at hun gør noget særligt for klubben eller det U13-hold, hun er en del af.

- Det er mærkeligt at være nomineret, for jeg troede slet ikke, at de synes, jeg var sådan en god kammerat. Jeg blev meget stolt og overrasket over, at de havde valgt mig. For selvom det er en hård sport, så skal der være plads til at have det sjovt, synes jeg. Derfor vil jeg gerne have, at mine holdkammerater har det sjovt, og jeg vil gerne have dem i godt humør. Når de er i godt humør, så bliver jeg det også, og på den måde bliver hele holdet jo glade, siger rugbyspilleren i en pressemeddelelse.

I Rugby Club Odense er der ikke mange piger på holdene, og derfor spiller Victoria Tange også på et hold med både drenge og piger. Der bliver lagt mærke til den indsats, hun yder for sit hold af både forældre, holdkammerater og trænere. De fremhæver især hendes livsglæde, ansvarsbevidsthed og store omsorg for holdkammeraterne, som alt sammen gør hende til en rollemodel. Til en sommerlejr er det for eksempel Victoria Tange, som sidder oppe hele natten for at tale med de yngre spillere, som er med for første gang.

- Hvis der er nogen, der ikke kan sove, så vil jeg gerne hjælpe dem med at få det bedre. Så sørger jeg for at fortælle dem om alle de sjove ting, vi skal lave dagen efter og i det hele taget bare fortælle dem, hvorfor det er sjovt at være på sommerlejr. Jeg ser ikke mig selv som en rollemodel, men jeg kan godt lide at hjælpe de andre, så de har det godt. Så hvis jeg kan hjælpe dem med at falde i søvn, tage en tackling for dem eller få dem til at grine, så vil jeg gerne det, siger Victoria Tange.

Om Victoria Tange bliver kåret som årets kammerat, finder hun ud af torsdag d. 21. januar, når vinderen afsløres virtuelt af juryen. Hun skal konkurrere med seks andre unge sportsudøvere om titlen og de dertilhørende 25.000 kroner. Hvis Victoria Tange bliver den heldige vinder, så har hun også allerede besluttet, at pengene skal bruges på at holdet skal have det sjovt.

- På grund af corona har vi ikke kunne være så meget sammen som vi ellers plejer. Så derfor kunne det være fedt at tage en tur sammen til f.eks. Den Blå Planet, hvor vi kan være sammen om noget andet end træning. Vi kunne også spise pizza sammen hele holdet efter træning, så længe vi bare kan lave noget sjovt sammen. Og så skylder jeg også min træner en is som tak for nomineringen, siger Victoria Tange.

Fakta

Alle nominerede modtager 3.000 kr., mens vinderen af 'Fynske Bank Kammeratskabsprisen' derudover modtager 25.000 kr. til at styrke det sociale sammenhold på vinderens hold. Det kan eksempelvis være i form af en fællesrejse, et socialt arrangement eller lignende.

De syv nominerede er alle blevet indstillet af holdkammerater, trænere, bestyrelser eller lignende. Herefter er det op til en jury at kåre en vinder, som afsløres virtuelt d. 21. januar.

Juryen består af håndboldtræner Jan Pytlick, OB-spiller Jens Jakob Dyhr Thomasen, håndboldekspert Trine Nielsen og Petter Blondeau, direktør i Fynske Bank.

De nominerede er: 14-årige Cecilie Louise Albæk fra Risøhøj Håndbold i Ringe

16-årige Julie Jespersen fra IF SPARTA Odense

14-årige Ingrid Skifter fra Gymnastikforeningen Hindsholm i Mesinge

16-årige Oliver Kurup Pedersen fra Glamsbjerg HK

13-årige Victoria Tange fra Rugby Club Odense

17-årige Rasmus Krogh fra Middelfart Squash

13-årige Toke Good fra Frømandsklubben Neptun i Odense

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Politiet tilkaldte assistance fra Jylland og Sjælland til coronademonstration: - På et tidspunkt er der rigtig dårlig stemning

Annonce