Annonce
Ugeavisen Odense

Så røg broen: Cykelsti-balladen fortsætter ufortrødent i Agedrup

Den nye bro løftes mod sit bestemmelsessted. Det kræver rolige hænder at ramme så præcist med så stort et objekt. Foto: Ole Madsen
Sjældent har så mange borgere været så meget på dupperne, som efter nyheden om asfalteringen igennem Agedrupskoven. Der er to lejre, hvor noget dog kunne tyde på, at der er en overvægt på den ene side - modstanderne og kritikerne af beslutningen om at lade maskinerne rippe op i naturen - endda uden en høring. I sidste uge forsvandt et vartegn - den gamle bro.
Annonce

Agedrup: Man snakker meget om, at det er vigtigt at bygge broer imellem stridende parter. Det har kommunen i bogstaveligste forstand gjort i Agedrup. Det krævede dog, at de fjernede en gammel og slidt og erstattede den med en ny og mere modstandsdygtig af slagsen.

Men selvom den kan holde til meget mere vægt, er vejen til forsoning imellem borgere og kommune ikke blevet nemmere.

Snarere tværtimod. For på trods af, at ingen kan anfægte den æstetiske opgradering over åen, så vil den nye bro være en påmindelse om, hvordan en stor gruppe borgere har følt sig tromlet ned af en beslutning, der ingenlunde huer beboerne og brugerne af skoven.

Asfalteringen af en cykelsti er i fuld sving ligesom opsætning af belysning også snart er det. Bølgerne er gået højt på den interne facebookside i Agedrup og det er bestemt ikke gået politikernes næse forbi.

Både med en forside på Fyens Stiftstidende, men også med en artikel her i avisen. Dertil kommer hoben af henvendelser, borgerne selv har sat sig til tasterne for at sende beslutningstagerne i hænde.

Maskinerne fortsætter ufortrødent, men de har ikke lagt sig ned i Agedrup og Bullerup. Flere modstandere har kigget på juraen i forbindelse med at etablere asfalt i en fredskov og mener, at de har en sag.

I øjeblikket ligger, der en klage på miljøministerens bor. Men mellemliggende detaljer kan stikke en kæp i hjulet, før et endeligt svar falder på plads. Og hvis det bliver til kritikernes fordel - ja, så skal asfalten vel flås op igen?

Vi følger naturligvis miseren om cykelstien i Agedrup-skoven tæt på avisen.

Lige nu må vi blot vente.

Her fjernes den gamle bro - et billede på den tid agedrupperne så godt kunne lide. Foto: Ole Madsen
Der svejses, før den nye bro kan komme på. Foto: Ole Madsen
Så lykkedes det. Foto: Ole Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce