Annonce
Ugeavisen Odense

Så skal der stemmes: Idéerne spirer og Korup Blomstrer

Marlene Dyrelund Gemmer er én af de bærende kræfter i Korup Blomstrer. Her står hun ved indgangen til forstaden, hvor der snart kommer nye byskilte. Foto: Kristian Isaksen
De gode idéer er strømmet ind til ”Korup Blomstrer” 2019 til stor glæde og begejstring i styregruppen, hvis arbejde med projektet har givet pote.
Annonce

Korup: I 2018 var der knap idéer nok til de kr. 200.000,- som blev tildelt Korup som del af projekt ”Borgerne bestemmer”. Helt anderledes ser dog heldigvis ud i år, hvor borgerne i Korup har budt ind med masser af gode, spændende og relevante projekter, der alle støtter op om fællesskabet i Korup.

Derfor var det også en sand fornøjelse at deltage i mødet tirsdag 22. oktober på Korup Skole, hvor forslagsstillere og arbejdsgruppen for ”Korup Blomstrer 2019” mødtes.

På mødet blev indkomne forslag præsenteret, og det var muligt at stille afklarende spørgsmål til det enkelte forslag. Ydermere blev der orienteret om de såkaldte ”ekspertdage”, som Center for Civilsamfund afholder, hvor forslagsstillere kan få råd og vejledning om det videre arbejde, evt. nødvendige tilladelser mv. for det enkelte projekt.

Næste skridt i processen om at få Korups kr. 200.000,- fordelt imellem de mange spændende projekter, er selve afstemningsdagen. Denne afholdes foran butikkerne på Korup Torv lørdag d. 30. november 2019 kl. 10.00-11-30. Denne formiddag vil alle borgere i Korup Sogn have mulighed for at give sin stemme til lige præcis dét projekt, man mener, bør vinde. For at stemme, skal man være fyldt 10 år, og hver borger har én stemme.

Idéer

Sansehave / Højbede (Troldhavens Vuggestue)

Udvikling af Halloween koncept (Korup skoles Teater- og Forældreforening)

Fastmonteret ur ved multibanen (Mikael Fogt)

Redegynge, beplantning/skyggeoase og cykelchikane (Grundejerforeningen Gårdhaven)

Udskiftning af fliser foran Aktiv Korups hus (Aktiv Korup)

Forskønnelse af hjørnet ved KC (Kalørvej/Åbakkevej) (Henrik Laustrup)

Forskønnelse af krydset Kalørvej/Ruggårdsvej (Bjarne Flindt)

Indkøb af sangbøger (Grævlingehuset)

Etablering af gadefodbold-turnering (Fodboldafdel ingen)

Renovering af gulv i gymnastiksal på Korup Skole (Gymnastikafdelingen)

Redigeringscomputer (Korup TV)

Etablering af legeplads (Elevrådet på Korup Skole)

Etablering af Korupdagen (Thomas Agiris)

Annonce

Styregruppen lokker

For at lokke folk til ”stemmeboksen” d. 30. november, vil der bl.a. være juletræstænding, julemanden og hans kone vil dele godter ud til børnene, der vil være gløgg og æbleskiver samt masser af slagtilbud fra de lokale handlende.

Frem til afstemningsdagen, er det nu op til den enkelte forslagsstiller at informere om og reklamere for sit projekt, for at tiltrække stemmer - og her sætter kun fantasien grænser.

- Det er utrolig positivt at vores arbejde med at informere Korup om projektets muligheder, har givet pote. Vi har delt blomster og flyers ud, sat skilte og bannere op, skrevet på Facebook, holdt møder mv. Heldigvis har folk taget det til sig, og er kommet på banen med så mange spændende projekter, hvilket vidner om et stærkt, lokalt engagement, som vi er rigtig stolte af, udtaler styregruppen for Korup Blomstrer.

- I alt er der i 2019 søgt om tiltag for knap kr. 500.000,- og derfor er det desværre ikke alle projekter, der bliver realiseret i år. Vi ser dog spændte frem til, hvilke projekter, der får flest stemmer og dermed vil bidrage til Korups fortsatte vækst og udvikling.

Sidste år gik pengene fra Korup Blomstrer bl.a. til byskilte, som endnu er i proces, pilehytter ved legepladsen bag Åbakkevej, anlæg af have ved Aktiv Korup, legeplads ved Korup Skole (endnu ikke effektueret) samt byporte, der er under opførelse

Gadefobold er blandt ønskerne i år. Foto: Morten Pape
I Aktiv Korup ønskede man penge til en lille have. Det fik man. Foto: Aktiv Korup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce