Annonce
Ugeavisen Odense

Så skete det: Fynske Leif blev som den første dansker vaccineret mod covid-19

79-årige Leif Heiselberg skule blive både den første fynbo og personer i Danmark, som søndag morgen fik vaccinen mod covid-19 på plejecenter Øst i Vollsmose. Her ses den nyvaccinerede mand med lægen Henrik Aastrup Jensen, der gav den fynske plejehjemsbeboer indsprøjtningen. Foto; Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Odense: Søndag morgen klokken ni blev den første fynbo vaccineret mod covid-19.

Det var 79-årige Leif Heiselberg fra Plejecenter Øst i Vollsmose. Også på fire andre plejecentre rundt om i landet, blev de første doser af vaccine givet søndag morgen klokken 9.

Faktisk skulle det vise sig, at han var den første dansker, der fik indsprøjtningen med den eftertragtede vaccine.

- Fik I det hele med. spurgte en smilende Leif Heiselberg, da lægen havde vaccineret den ældre.

Det forsikrede læge Henrik Aastrup Jensen. Og det fik en den muntre plejehjemsbeboer til at svare:

- Jeg kommer og spøger hos dig, hvis det ikke virker, griner den 79-årige fynbo.

De danske sundhedsmyndigheder har bestemt, at doserne af vaccine tildeles kommunerne efter antallet af smittede per. 100.000 indbyggere. Den såkaldte incidens. Derfor var Odense Kommune med i første omgang. Og valget faldt på Plejecenter Øst i Vollsmose, idet bydelen har haft det største smittetryk i Odense.

Byens borgmester er glad for, at det nu er blevet tid til at vaccinere.

- Vaccinen er den største milepæl i pandemien siden den første nedlukning i marts. Nu er der begrundet håb for, at det hele bliver godt igen. I første omgang bliver de ældste og mest sårbare borgere beskyttet. Det er glædeligt. Men der kommer til at gå måneder før nok danskere er vaccineret til, at vi kan ændre adfærd. Der er lang vej endnu. Derfor skal vi passe ekstremt meget på ikke at male håbet alt for lyserødt. Hvis vi slækker på retningslinjerne, så risikerer vi, at gøre håbet til smittens bedste ven. Brug derfor den gode nyhed som motivation til at holde fast i den gode adfærd, så ingen bliver unødigt syge eller dør under befrielsen fra corona", siger Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel.

I alt har 1220 beboere på Odenses plejecentre tilkendegivet, at de ønsker at blive vaccineret, hvilket svarer til stort set alle borgere på plejecentrene i Odense Kommune. Det endelige samtykke gives til lægen på selve dagen.

- Jeg er glad for, at næsten alle de ældre har valgt at tage imod tilbuddet. Det er en god start, men der er stadig en lang, sej kamp forude. Derfor kommer vi også til at se værnemidler og forholdsregler på vores plejecentre et stykke tid endnu. Men der er lys forude," siger Ældre- og Handicaprådmand i Odense, Søren Windell.

Her ankommer covid-19 vaccinerne fra OUH til plejecenter Øst. 
Leif Heisselberg på 79 år er den første, der skal vaccineres på Ældrecenter Øst i Odense søndag den 27. december 2020. Søndag begynder vaccinationen af de danskere, der skal have en af de første doser corona-vaccine, som Danmark har fået leveret. Vaccinationerne begynder samtidig i alle fem regioner.
Leif Heiselbereg fik som den første fynbo - og dansker - stukket en dosis corona-vaccine i armen. Foto: TV2 Fyn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce