Annonce
Ugeavisen Odense

Søværnets mest slagkraftige: Kom med ombord på fregatten Peter Willemoes

Fregatten Peter Willemoes blev konstrueret på Odense Staalskibsværft (Lindø). Den blev overdraget til Søværnet 22. juni 2011 på Flådestation Korsør efter veloverståede søprøver. Nu kommer den på besøg i Odense Havn. PR-foto
Annonce

Odense: Fregatten Peter Willemoes kommer til Odense fredag 7. juni og weekendens program giver god mulighed for at se krigsskibet helt tæt på.

Peter Willemoes er af Iver Huitfeldt-klassen, der er den mest slagkraftige i Søværnet.

Skibet sejler fra Flådestation Korsør kl. 10. Inden skibet ankommer i Odense Havn kl. 14 kan man undervejs møde det ved "Gabet" i Odense Fjord (kl. 12), Havneterminal Lindø (kl. 12.40) og indsejlingen til Odense Kanal (kl. 13.10).

Det er 140 meter langt og knap 20 meter bredt, så det bliver ikke helt let at få det igennem Odense Kanal. For at komme ind til byens havn uden buler i skibsskroget gjorde "Peter Willemoes" ved sidste besøg i 2013 det, at mængden af brændstof i tankene blev reduceret i forhold til normalt, og skruen blev trimmet et par grader for at tvinge stævnen lidt ned og bagenden lidt op.

Lørdag 8. juni vil besætningen kl. 11 marcherer med musikkorps fra havnen og mod Odense Rådhus. Både lørdag og søndag er der åbent skib kl. 14-17, hvor der er mulighed for at komme ombord på krigsskibet.

Det forventes at skibet sejler videre mandag 10. juni.

Peter Willemoes. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce