Annonce
Ugeavisen Odense

Satser stort midt i coronakrise: Bargroup åbner nyt i tidligere Gasa-bygning

Folkene bag det nye spillested har selv haft arbejdshandskerne på i forbindelse med klargøringen af stedet. Fra venstre er det Gregers Smith, Per Hallundbæk, Stig Berthelsen og Bjørn Hentze. Foto: Siw Poulsen
Bargroup er gået sammen med Stig Berthelsen og Per Hallundbæk og gør nu klar til at åbne et helt nyt kulturelt samlingspunkt i den gamle Gasa-bygning på Middelfartvej tæt ved Gartnerbyen. - Det er noget, vi har arbejdet på i halvandet år, siger Bjørn Hentze.
Annonce

Odense: Midt i en tvunget lukning af alle Bargroups caféer og natklubber i Odense vælger folkene bag nu at tage et stort sats og kaste sig ud i åbningen af et helt nyt spillested - eller venue, som de selv kalder det - i den gamle Gasa-bygning på hjørnet af Middelfartvej og Grønløkkevej.

"Gasa - Petanque, Shuffle bar & Grill" kommer stedet til at hedde og ifølge partner i Bargroup, Bjørn Hentze, er stedet klar til at åbne så snart, at corona-restriktionerne bliver løftet.


Det er noget, vi har arbejdet på i halvandet år, men planerne blev lagt i skuffen igen, da landet lukkede ned sidste forår. Men coronakrisen har jo om noget lært os, at det er godt at have flere æg i kurven. Så nu satser vi.

Bjørn Hentze, partner i Bargroup


- Vi tror på Odense og står parate til at invitere byen indenfor, når det igen er forsvarligt at gøre alt det, der er sjovt. 2020 har uden tvivl handlet om overlevelse i vores branche, men det benspænd coronakrisen har været, har givet os nye muligheder. Vi er blevet nødt til at tænke større og i nye samarbejder for at komme godt ud af krisen. Og byen har brug for noget at se frem til, siger Bjørn Hentze, der peger på, at Bargroup igennem længere tid har haft et godt øje til bygningen, som er ejet af Olav de Linde.

Der er fortsat en del arbejde, der skal laves, men det nye samlingsted i Odense skulle gerne kunne åbne, så snart restriktionerne bliver løftet. Foto: Jannik Meier Sørensen

- Det er noget, vi har arbejdet på i halvandet år, men planerne blev lagt i skuffen igen, da landet lukkede ned sidste forår. Men coronakrisen har jo om noget lært os, at det er godt at have flere æg i kurven. Så nu satser vi, siger Bjørn Hentze.

Annonce

Analog underholdning i en digital tidsalder

Selve lokalet er på mellem 1300 og 1400 kvadratmeter, men inkluderer også et overdækket areal på 800 kvadratmeter.

Det har tidligere fungeret som auktionshus og der er hverken strøm eller vand, så det kræver en større investering at få omdannet til bar, grill og et samlingsted, hvor folk kan mødes til det, Bjørn Hentze selv kalder for analog underholdning.

- Vi lever jo i en digital tidsalder, hvor vi er på hele tiden. Så vi vil gerne lave et sted, hvor der er fokus på analog underholdning med petanque og shuffleboards og hvor man kan trække stikket helt, siger Bjørn Hentze, der peger på, at inspirationen til stedet er hentet i udlandet:

- Når Odense skal på landkortet, skal vi turde at lade os inspirere af udlandet og kombinere det med det særlige ved Fyn. Vi har set på, hvad store byer i Europa – som fx London og Amsterdam - har haft succes med og kombineret det med lokale samarbejder, fynske råvarer, og events der tør noget mere.

Annonce

Erfarne folk som partnere

Det nye kulturelle samlingssted er etableret som et partnerskab mellem Bargroup og de to lokale restauratører Per Hallundbæk og Stig Berthelsen.

Bargroups nyeste skud på stammen ligger på hjørnet af Middelfartvej og Grønløkkevej - ikke langt fra Gartnerbyen. Grafik: Leif Nørmark Sørensen

Stig Berthelsen kommer til at stå for den daglige drift. For mange er han kendt som manden bag Bar Snik Snak, The Gym og Nunchi i Odense midtby - for andre som tidligere medejer af Café og Restaurant Kongens Have i Odense Teater.

Per Hallundbæk kommer til at stå i spidsen for køkkenet. Han var igennem en årrække ansat som køkkenchef på Falsled Kro og forsøgte derefter at genrejse Franck A.

- Et så stort projekt kræver et stærkt hold. Det er så fedt, at Per og Stig vil med på denne rejse, og vi glæder os til, at vi kan åbne. Nu må foråret bare gerne bringe bedre nyheder, så vi snart kan melde en åbningsdato ud, siger Bjørn Hentze.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce