Annonce
Ugeavisen Odense

Se de vilde billeder: Historisk Odense-bygning sat til salg

Fynsk Erhvervs bygning på Albani Torv har et grundareal på 1344 kvadratmeter. Foto: Zigna
Fynsk Erhverv har sat den ikoniske bygning på Albani Torv 4 til salg. Det er en strategisk beslutning, lyder det fra organisationens direktør.

Odense: Den har ligget der i næsten 350 år, og for de fleste odenseanere er bygningen kendt som Fynsk Erhverv-bygningen.

Og med god grund. Fynsk Erhverv har nemlig ejet den ikoniske bygning på Albani Torv 4 i næsten 100 år.

Men nu er ejendommen sat til salg.

- Hvis væggene kunne tale, ville man blive beriget med en meget interessant del af Odenses historie og byens erhvervshistorie. Og det har været fantastisk at være en del af den historie, siger Jytte Reinholdt, der er direktør i Fynsk Erhverv.

Det er en historisk bygning, Fynsk Erhverv nu sælger. Den har ligget på stedet i 350 år. Foto: Zigna
Annonce

En strategisk beslutning

Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som varetager fynske virksomheders interesser.

Det er sket fra bygningen på Albani Torv, hvor der gennem årene har været holdt mange politiske møder og medlemsarrangementer, og bygningen har også været stillet til rådighed for organisationens medlemmer til brug ved for eksempel forhandlinger og bestyrelsesmøder.

Og selvom beslutningen om at flytte fra adressen og dens faciliteter har været hård, er Jytte Reinholdt ikke i tvivl om, at det er den rette beslutning.

- Der er tale om en strategisk beslutning, som hviler på en ambition om at følge de forandringer, som vi ser i virksomhederne og i det omkringliggende samfund. Med salget af Albani Torv får vi frigjort midler, som giver os muskler til at understøtte udviklingen i de fynske virksomheder med nye, attraktive netværksmuligheder, ressourcer og værktøjer. Vi investerer således i det fynske erhvervsliv i stedet for i mursten.

- Vi har derfor valgt at flytte ud i Cortex Park, hvor vi ikke bare kommer tættere på dette videnscentrum og motorvejen, men også "tættere på Fyn", som vi siger, lyder det fra Jytte Reinholdt.

Fynsk Erhverv købte Albani Torv 4 i 1927. Og det var en visionær bestyrelse, der stod bag, mener direktøren.

- Det var en god beslutning, som bestyrelsen tog den gang. Den holdt i næsten 100 år. I dag foregår forandringerne i så høj en fart, at beslutninger ikke længere holder i 100 år, tilføjer hun.

Der er masser af detaljer i bygningen, som Fynsk Erhverv har ejet i næsten 100 år. Her et imponerende arbejde med klinker, der er ganske sjældent set. Foto: Zigna
Annonce

- Mange følelser involveret

Det er erhvervsejendomsmægleren Nordicals Odense, der står for salget, og også her markerer bygningen sig som en helt speciel salgssag.

- Det er altid spændende at få en bygning som denne til salg. Der er mange følelser involveret, og det er en helt særlig historisk bygning, mener Mads L. Henriksen, som er medindehaver af Nordicals Odense.

Han forudser, at bygningen fortsat skal være kontordomicil, men mulighederne er mange.

Salget af Fynsk Erhverv-bygningen fungerer som budrunde. Frem til 31. maj kan potentielle købere give bud på bygningen, inden Fynsk Erhverv skal træffe en beslutning. Og her er man helt klar til at vælge den rette ejer til den ikoniske Odense-bygning, lyder det.

- Der er mange følelser forbundet med ejendommen, men også et stort ansvar. Det er klart, at vi har drøftet, hvilke muligheder der er i forhold til den fremtidige ejer. Vi har passet godt på ejendommen, og vi er sikre på, at med den beliggenhed og historie vil den næste ejer tage godt vare på bygningen. Og ikke mindst med nye øjne se muligheder, som er i takt med den transformation, som Odense midtby lige nu gennemgår, fortæller Jytte Reinholdt.

Gennem årene har her været holdt mange politiske møder og medlemsarrangementer, og bygningen har også været stillet til rådighed for organisationens medlemmer til brug ved for eksempel forhandlinger og bestyrelsesmøder. Foto: Zigna
Salget af Fynsk Erhverv-bygningen fungerer som budrunde. Frem til 31. maj kan potentielle købere give bud på bygningen, inden Fynsk Erhverv skal træffe en beslutning. Foto: Zigna
Albani Torv 4. Foto: Zigna
Der er en ganske fin udsigt over Eventyrhaven fra domicilet. Foto: Zigna
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ezzat nægtede at dræbe og flygtede til Danmark: Nu har han skabt et liv i Odense langt fra rædslerne

Annonce