Annonce
Ugeavisen Odense

Seks gange på tre uger: Fynske butikker snydes med falske penge

Både 500 kroner- og 1000 kroner-sedler i forfalskede udgaver er blevet brugt på Fyn de seneste uger. Arkivfoto: Michael Bager.
Vær ekstra opmærksom hvis du modtager store pengesedler - Fyns Politi har fået seks anmeldelser om falske 500- og 1000 kroner-sedler.
Annonce

Fyn: Flere butikker er i de seneste uger blevet snydt af kunder, som har betalt med falske pengesedler. Sedlerne har været så vellignende, at det først er blevet opdaget senere, at de var falske. Det fremgår af døgnrapporterne fra Fyns Politi.

Som Fyens Stiftstidende kunne fortælle onsdag, er der to gange inden for de seneste to uger fundet falske 500 kroner-sedler i Odense, men også i Svendborg, Bogense og Langeskov har nogen i løbet af november betalt med falske sedler, oplyser Fyns Politi.

I Svendborg blev der 9. november betalt med en falsk 500 kroner-seddel i en forretning i Gerritsgade. Det blev først anmeldt til politiet ni dage senere. Dagen efter anmeldelsen blev der betalt med en 1000 kroner-seddel i en forretning på Grønvangen i Langeskov. Først dagen efter, fredag 20. november, blev det opdaget, at sedlen var forfalsket.

Ni dage senere, søndag 29. november, betalte en kunde i Langeskov Centret for sine varer med en falsk 1000 kroner-seddel. Det blev anmeldt til politiet den følgende morgen.


Forfalskning af penge kan straffes med fængsel i op til 12 år, og er man så uheldig - i god tro - at videregive en falsk pengeseddel, kan man straffes med bøde.

Fra artiklen


Også i Bogense er der brugt falske penge, oplyser Fyns Politi. I en forretning på Odensevej købte en kunde om aftenen 25. november en pakke cigaretter og betalte med 500 kroner, hvorefter han kørte fra stedet i bil. To dage senere anmeldte butikken til politiet, at sedlen var falsk.

Annonce

Straffes med fængsel

Det har ikke været muligt at få oplyst fra Fyns Politi, om der findes overvågningsbilleder af de personer, som har betalt med falske sedler.

Forfalskning af penge kan straffes med fængsel i op til 12 år, og er man så uheldig - i god tro - at videregive en falsk pengeseddel, kan man straffes med bøde.

Pengeinstitutternes interesseorganisation, Finans Danmark, anbefalede for to år siden at udfase 1000 kroner-sedlen for at hindre kriminelle i at bruge den til at fragte store summer. Sedlen er dog stadig et gyldigt betalingsmiddel i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dialog med Nikotindjævelen

Annonce