Annonce
Ugeavisen Odense

Skøjtesæson slutter hurtigt: Munkedammen er lukket igen

Kommunens medarbejdere holder hele tiden øje med, om isen er tyk nok. Det var den mandag i Munkedammen, men det er den ikke længere. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Dårlig nok var Munkedammen blevet åbnet, før den blev lukket igen. Og nu står den på tøvejr i de kommende mange dage.

Odense: Den lange periode med frostvejr er slut i denne omgang, og allerede i næste uge byder vejrudsigten på tocifrede varmegrader. Det betyder også, at skøjtesæsonen i Odense ser ud til at være holdt op - og den nåede endda dårligt nok at komme i gang.

Mandag blev en af byens fem officielle skøjtesøer åbnet som den første, nemlig Munkedammen. Men allerede tirsdag eftermiddag blev den lukket igen. Dagens målinger viste nemlig, at isen ikke længere er mindst 13 centimeter tyk, og derfor har Odense Kommune gjort det forbudt at gå ud på isen.

Rådmand: Pas nu på

Og by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) følger op med en løftet pegefinger:

- Jeg vil gerne opfordre alle til at holde sig væk fra isen i de kommende dage. Det har hele tiden været forbundet med stor risiko at træde ud på søer, hvor vi ikke har målt tykkelsen, og det vil kun blive farligere i den næste tid, hvor isen langsomt bliver tyndere.

- Det ser flot og spændende ud, men det er alt for risikabelt, og det gælder for samtlige søer i kommunen. Lad os nøjes med at nyde synet og glæde os til foråret og varmen, lyder det fra Lilleholt.

Annonce

Fem søer

Odense Kommune har udpeget fem skøjtesøer, hvor man holder øje med tykkelsen på isen. Det drejer sig om Skovsøen, Munkedammen, Svanedammen, Nørredammen og Munkemaen, og her var det altså kun i Munkedammen, at isen kortvarigt opnåede en tilstrækkelig tykkelse.


Jeg vil gerne opfordre alle til at holde sig væk fra isen i de kommende dage.

Christoffer Lilleholt


Skulle vejret begynde at arte sig helt anderledes, end udsigterne tyder på, vil kommunen naturligvis melde ud, hvis det igen bliver muligt at stå på skøjter. Men det virker ikke sandsynligt, at isen vender tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce