Annonce
Ugeavisen Odense

Skuddræbts søster: - Del video af drab med politiet, ikke på sociale medier

Fadumo Mohamed Ismail havde naturligt nok svært ved at holde sine følelser i skak, da hun fredag eftermiddag talte ved den mindehøjtidelighed, som var arrangeret til ære for hendes bror, lidt mere end døgn efter han blev dræbt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Op mod 300 mennesker var fredag eftermiddag samlet ved parkeringspladsen i Egeparken i Vollsmose for at mindes 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som onsdag aften blev dræbt netop der.
Annonce

Vollsmose: Stemmen knækker flere gange undervejs, og et par gange må Fadumo Mohamed Ismail trække vejret dybt for at holde følelserne i skak, mens hun taler.

Men da hun nærmer sig slutningen af det, hun vil sige, afslører hendes stemme vrede.

- Jeg har set og hørt, at nogle videoer af drabet på min bror bliver delt mellem folk. Det er forfærdeligt, at vi skal se og høre om den video. Jeg håber, I vil tage dem ned fra de sociale medier. Del dem i stedet med politiet, så vi kan fange dem, der har gjort det, siger hun og kigger ud over de op mod 300 mennesker, der er forsamlet forneden af den trappe, hvor hun står.

Hun er søster til 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der natten til torsdag blev skudt og dræbt, da to rivaliserende bander åbnede ild mod hinanden på en parkeringsplads i Egeparken i Vollsmose. Ifølge flere kilder, som Fyens Stiftstidende har talt med, var Abdinur Mohamed Ismail ikke del af konflikten, men var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.


Selvom Abdinur nogle gange mødte mennesker, som ikke kunne lide ham, mødte han altid dem med et smil. Han har ikke fortjent at forsvinde på den måde.

Casper Hertzum Nissen


Det bliver gentaget mange gange til den mindehøjtidelighed, som er arrangeret til hans ære, og hvor Fadumo Mohamed Ismail nu taler.

Mindehøjtidlighed for 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der blev dræbt i Egeparken i Vollsmose om natten 25. Juni. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Hun taler om hans smil, hans smittende grin, og at han var ven med alle.

- Han så det gode i alle mennesker, og han kunne danne venskaber på få minutter. Jeg syntes, det var mærkeligt, hvordan han kunne gøre det, siger hun og smiler nogle få sekunder.

- Han var ikke kun min bror, han var også min ven, siger hun og gentager sin bøn:

- Please, tag den video ned. Please, giv den til politiet, siger hun, inden hun slår blikket ned og lader sig omfavne af de tre, der har stået skulder ved skulder med hende hele talen.

Annonce

Ikke i orden

Mindehøjtideligheden finder sted ikke mange meter fra den parkeringsplads, hvor Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt.

På stedet er der stadig glasskår fra den bilrude, der blev knust under skyderiet, men en eller anden har møjsommeligt fejet dem sammen, så de ligger i én bunke.

Blomsterne, der er lagt, ligger lige så sirligt på græsset rundt om to billeder af Abdinur Mohamed Ismail. Antallet af buketter vokser støt i løbet af mindehøjtideligheden.

Andre træder også frem på øverste trin for at tale om Abdinur Mohamed Ismail. En af dem er Casper Hertzum Nissen, der i seks år arbejdede på samme hold på Coops Centrallager i Hjallese.

- Han var det mest storhjertede menneske, jeg har mødt. Han var altid glad, smilende og hjælpsom.

- Selvom Abdinur nogle gange mødte mennesker, som ikke kunne lide ham, mødte han altid dem med et smil. Han har ikke fortjent at forsvinde på den måde.

Mindehøjtidlighed for 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der blev dræbt i Egeparken i Vollsmose om natten 25. Juni. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Jamo Farah tager også mikrofonen, og han henvender sig direkte til de unge kriminelle, som kæmper på tværs af rivaliserende grupperinger.

- Det, I gør, er ikke i orden. Det, der er mellem jer, tag det andre steder hen.

- Der er 10.000 mennesker i Vollsmose, og langt langt de fleste er ordentlige mennesker. Men der er 50, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. I dag er Abdinur ramt. I morgen kan det være os andre, siger han.

Annonce

- Vi må træde til

Senere udtrykker Fadumo Mohamed Ismail på tomandshånd med Fyens Stiftstidende stor taknemmelighed for de mange, som er mødt op til mindehøjtideligheden.

- Det varmer mit hjerte at se alle dem, der er mødt op for at mindes min bror. Det hjælper os, for det viser, hvilken person han var, siger hun med blanke øjne og fortsætter:

Mindehøjtidlighed for 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der blev dræbt i Egeparken i Vollsmose om natten 25. Juni. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Han var familiens samlingspunkt. Vi er en stor familie og har familie rundt om i verden. Vi samledes til forskellige begivenheder; jul, ferier og hyggeaftener, hvor vi spillede kort. Det var altid ham, der samlede os.

- Nu må vi gøre det. Vi må træde til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce