Annonce
Ugeavisen Odense

Slikræven tæt på aflivning: - Det var ved at koste os alt, hus og ægteskab - hele lortet

Betina Nielsen snakker med et par kunder. Den ene af drengene mener aldrig at have set så meget slik i hele sit liv. Foto: Kristian Isaksen
I Bellinge har Betina og Thomas Nielsen slået sig ned med Slikræven, der hurtigt er blevet populær iblandt indbyggerne. Det var dog tæt på, at den søde ræv måtte lade livet, da coronaen førte forretningen imod afgrunden.
Annonce

Bellinge: Der er ufattelige mængder slik i Betina og Thomas Nielsens lille biks på Brogårdsvej. Så meget, at journalisten bliver helt i tvivl om, hvorvidt han er på opgave eller er havnet i et seks-årigt barns ønskedrøm.

- Jeg ved det ikke med sikkerhed, men det kan snildt være, at vi har Fyns største udvalg, siger Betina Nielsen, imens hun skuer over paraderne af plastikbeholdere i Slikræven.

Som det er den dag i dag, virker det uforståeligt, at hun for blot få uger siden frygtede at måtte rømme lokalerne, så end ikke en pinocchiokugle var ladt tilbage.

- Det var tæt på. Alt ramlede sammen. Da Mette Frederiksen meldte om nedlukning, startede det en hetz imod bland-selv-slik. Man ville jo nærmest blive syg af at spise det, siger slikmutter.

En kort analyse af interiøret i forretningen, gør nærmere uddybning overflødig. Bland-selv-slik er selve fundamentet i Slikræven.

- Der var aldrig et påbud imod vores varer, men vi fik ingen kunder og vi synes selv, det var uforsvarligt at sælge af slikket og udsætte nogen for smittefare. Så vi måtte mere eller mindre lukke.

Et sliktorv bygget af sukker. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Kulkælderen

På kort tid raslede omsætningen ned. Det samme kunne ikke siges om Betina Nielsens øjenlåg.

- Der var mange søvnløse nætter og mange faresignaler undervejs. Jeg var sikker på, det ville ende med en hjerneblødning. Jeg kunne fysisk mærke, den var helt gal.

- Nedgangen lød på 85 procent. Der var ingen indtægter og regningerne nærmede sig dag for dag. Vi havde ikke penge til husleje, vi kunne ikke betale for el. Vi overvejede bare at slippe tøjlerne og gå ned med et brag. Jeg så for mig, hvordan det ville koste os alt. Hus og ægteskab. Hele lortet.


Alt ramlede sammen. Da Mette Frederiksen meldte om nedlukning, startede det en hetz imod bland-selv-slik. Man ville jo nærmest blive syg af at spise det.

Betina Nielsen


Da ægteparret var skubbet helt ud til afgrunden, valgte de at ty til et sidste desperat forsøg.

- Vi begyndte at sælge ting fra privat. Det gav os nok til, at vi kunne bevæge os videre og vi blev kontaktet af Too Good To Go, der ville hjælpe os med at eksponere slikposer, der kunne køres rundt til kunderne. Det var ikke fordi, det gav den store indtjening, men det gjorde, at lokalområdet og oplandet kunne se, at vi stadig var i live og vi kunne omvendt se den store støtte de gav. Det gav et kæmpeboost og mod på, at vi måtte kæmpe os ud på den anden side, så vi kunne gøre det, vi elsker så højt.

Slikræven har hele tiden villet udvide med et ishus. Ambitionen blev indfriet tidligere på sommeren - og der sælges bubble waffles. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Lort med lort på

Det er surrealistisk Betina Nielsen at stå i butikken i dag og tænke på, at det blot er et par måneder siden, at aflivning af Slikræven var en reel frygt.

Især fordi, at butikken siden genåbning blot har buldret derudad.

- Indenfor de sidste par uger er kunderne strømmet til og vi har ansat fem nye. Vi er så meget tilbage på sporet og har fået åbnet vores is-hus med vafler, som jo allerede var planlagt før coronaen. Det var i øvrigt vanvittigt dårlig timing, siger Betina Nielsen, og ved snart ikke om hun skal grine eller græde.

- Vi havde jo faktisk kapital liggende til dårlige tider, men vi havde investeret i en softice-maskine, en kæmpe røremaskine, frysere og vaffeljern kun få uger før alt lukkede. Så stod vi uden noget som helst. Vi havde brugt rub og stub. Den timing var totalt lort med lort på, griner hun, og når lige at indskyde en sidste bemærkning, inden journalisten triller videre.

- Det kan godt være, at Thomas og jeg kæmpede for at komme igennem, men vi havde aldrig overlevet uden de trofaste kunder. Tak til jer. Uden jer havde der ikke været en slikræv i dag.

Bogreolen, hvor der kan byttes bøger. I samme rum er en sofa og en playstation, så Bellinges børn kan komme ned og hænge ud efter skole. Foto: Kristian Isaksen
Ægtemanden Thomas Nielsen er fuld af idéer. Der er ingen grænser for, hvad Slikræven kan bedrive det til, hvis man spørger ham - og nu er det børneglade dyr såmænd også blevet hovedperson i sin egen bog. Foto: Kristian Isaksen
Massevis af tegninger pryder væggene hos Slikræven tegnet af alle mulige børn. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce