Annonce
Ugeavisen Odense

Slut: 100 år, så gik den ikke længere

Ulla Christensen var næstformand i Aktive Kvinder som er blevet opløst. Foto: Hasse Frimodt
Foreningen Aktive Kvinder, der tidligere hed Odense Husmorforening er opløst, og overskuddet i foreningens pengekasse er delt ud til godgørende formål.

I 1920 startede Odense Husmorforening. Foreningen holdt til i lokaler på Linde Allé, og her kunne danske husmødre blandt andet lære at lave mad, bage og sy.


Mange af medlemmerne er over 80 år, og kommer ikke længere ud af døren til vores aktiviteter. Så vi besluttede os for at nedlægge foreningen

Ulla Christensen


Odense Husmorforening skifede i 1990 navn og har frem til i år heddet Aktive Kvinder. Men der er gennem årene blevet færre og færre aktive kvinder. En af de aktive kvinder var Ulla Christensen, som har været medlem siden 2006 og næstformand i Aktive Kvinder.

- Jeg var til det sidste en ud af tre bestyrelsesmedlemmer. Vi besluttede at nedlægge foreningen, da vi ganske enkelt blev færre og færre medlemmer. I 2016 var vi 51 medlemmer, i 2020 var vi 21. Mange af medlemmerne er over 80 år, og kommer ikke længere ud af døren til vores aktiviteter. Så vi besluttede os for at nedlægge foreningen, siger Ulla.

I forbindelse med nedlæggelsen gjorde man foreningens pengekasse op, og her var der omkring 30.000 kr.

- Der stod i vores vedtægter at den dag foreningen ophørte, så skulle et eventuelt overskud i pengekassen deles ud til godgørende formål. Vi har derfor doneret 15.000 kr. til Julemærke Hjemmet, 11.000 kr. til Børnetelefonen og 3.000 kr. til Hospitalsklovne, siger Ulla Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce