Annonce
Ugeavisen Odense

Smoothie bowls, slowjuice og avokadomadder: Populær Odense-bageri åbner bager og café på havnen

Der var stille mandag formiddag, hvor Caroline Lund var i gang med at lægge sidste hånd på det nye sted, inden der skulle afholdes reception klokken 14. Tirsdag 7. september åbner bageren og caféen for første gang. Foto: Christina Jacobsen
Fru Lund Bageri åbner en ny forretning på Odense Havn. Den nye forretning kommer til at adskille fra byens fem andre, da den også får en café-del.

Mandag formiddag er skiltet kommet op på facaden, og borde og stole står pænt placeret i det lyse lokale på Havnegade 2A.

Man kan næsten fornemme det. Noget stort står for døren. I hvert fald for 26-årige Caroline Lund, barnebarn til manden, der i 1968 åbnede Fru Lund Bageri.

I morgen, tirsdag 7. september, åbner Fru Lund Bageri nemlig en ny forretning. Men denne er ikke som byens fem andre Fru Lund-forretninger. Den får nemlig også en café-del med blandt andet smoothie bowls, grød og rugbrødsmadder. Og så får den ikke mindst barnebarnet ved roret.

Annonce

- Min far overtog virksomheden for 26 år siden, og jeg har, siden jeg var 16 år, arbejdet for mine forældre og altid haft en stor interesse for det. Men jeg har også haft en drøm om at udvide vores koncept og tage det til et nyt niveau. Jeg har altid gået rigtig meget op i mad og i netop den form for mad som smoothie bowls og grød, som jo er blevet ret populært, forklarer Caroline Lund.

Idéen om at udvikle Fru Lund Bageri var forældrene med på, og de gav derfor datteren det fulde ansvar for bageren og caféen på Odense Havn. En opgave, som den unge odenseaner elsker.

- Det er vildt spændende, og jeg har fået fuldstændig frie tøjler til alt fra menukort og indretning, fortæller hun.

Caroline Lund spurgte selv sine forældre, om hun ikke måtte tage styringen på den nye forretning. Hun glæder sig over at få lov til at udvide Fru Lund Bageris koncept. Foto: Christina Jacobsen

Fokus på morgenmad

Den nye Fru Lund Bageri på havnen kommer til at have morgenbrødssalg, og café-delen har primært fokus på morgenmad og kaffe og derudover rugbrødsmadder til frokost.

- Smoothie bowls og grød er blevet en dille, og det er også noget, der har fanget min interesse. Jeg skal ikke sammenlignes med andre i byen, og jeg har derfor også lavet et andet menukort, hvor jeg har fundet inspiration i udlandet – blandt andet Australien. Og så kan jeg bare rigtig godt lidt at anrette flot, siger Caroline Lund med et smil.

Fru Lund Bageri ligger nu seks steder i Odense: Odense Havn, Hunderupvej, Bellinge, Dalum, Seden og i Meny i Korup. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Spændt på fremtiden

Når den nye Fru Lund i morgen åbner, bliver det med et team bestående af Caroline Lund, en butiksansvarlig og 12 ansatte. Hun er både forventningsfuld og spændt på familievirksomhedens nye projekt.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at bager-delen kan bære, for der har været efterspurgt en bager på havnen. Jeg er mere spændt på café-delen. Men Odense Havn er jo nærmest blevet en mindre by, og der sker mange ting her, så jeg føler mig nu ret overbevist om, at det nok skal gå, siger hun og tilføjer:

- Jeg håber også, at jeg kan videreføre mine forældres arv, men på en måde, hvor det ikke kun er en bager, men hvor vi prøver noget nyt. Og så håber jeg ikke mindst, at de bliver stole af det, som jeg opnår, lyder det fra tredje generation af Lund-familien.

Den nye bager og café kommer til at have åbnet alle ugens dage – i hverdagene fra klokken 6 til 17.30 og i weekenden fra klokken 6.30 til 16.

Den nye bager og café får både servering inden- og udenfor med plads til 14 til 16 personer hvert sted. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Ugeavisen Odense

Odins Brygge er mega-populært: Stort set alle lejligheder er udlejet i nyt havnebyggeri

Ugeavisen Odense

Vanvidsbilist forsøgte at dukke sig for fartmåler: Han var dog ret let at finde alligevel

Ugeavisen Odense

Politihund fandt iskold tyv på badeværelse i Odense

Ugeavisen Odense

Udfordring: Tag vennerne med og drik en Nicos 10er

Ugeavisen Odense

Kommer til Odense: Ostecyklen er på danmarksturné

Ugeavisen Odense

Støjgruppe indtager Christiansborg: - Vores liv bliver simpelthen dårligere - det skal fikses

Ugeavisen Odense

Donation: Virksomheden Zerv donerer Speedminton udstyr til Mandecentret

Ugeavisen Odense

Motionisterne strømmer til: 4.000 løbere forventes til HCA Marathon

Ugeavisen Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Annonce