Annonce
Ugeavisen Odense

Snak sammen – hver for sig

Gennem en digital videoløsning kan brugerne af Røde Kors' caféer stadig se hinanden. Foto: Røde Kors
Røde Kors Odense styrker fællesskabet i en svær tid ved at åbne op for digitale tilbud, hvor man kan snakke sammen på behørig afstand.
Annonce

Odense: Myndighederne indfører i den kommende tid nye begrænsninger for at dæmme op for corona-smitten, der desværre igen breder sig over hele landet. Det har også betydning for Røde Kors aktiviteter, og derfor har de valgt at lukke de sociale Caféer igen, da det ikke er muligt at overholde corona-restriktionerne.

Caféerne kommer foreløbigt til at holde lukket frem til det nye år, og hos Røde Kors er man bevidst om, at de nye restriktioner kan medføre øget mistrivsel og utryghed for mange.

- Det forsøger vi at afhjælpe ved at holde fast og være til stede med vores nærvær og alternative fællesskaber. Vi tror på, at vi sammen kan finde nye muligheder, så de mennesker, vi hjælper, fortsat kan regne med os, siger formand for Røde Kors Odense, Gerda Madsen, og fortsætter.

- Vi er meget kede af, at vi skal lukke ned for vores sociale caféer, da vi ved, hvor meget det betyder for vores brugere og de frivillige. Men det er her, vi som forening kan noget helt særligt. Vi har nemlig digitale tilbud såsom SnakSammen, hvor vi kan styrke fællesskabet hver for sig, siger hun.

Annonce

Videosnak

Snaksammen er et digitalt tilbud, hvor man fra egen stue kan få ’besøg’ af en samtale ven.

- Vi benytter os af videosamtaler, da vi tror på, at det er vigtigt at fastholde en nærværende samtale, hvor man kan se hinanden, siger Gerda Madsen.

Hun gør i øvrigt opmærksom på, at Røde Kors Odense derudover stadig holder gang i de sociale aktiviteter, hvor de nye restriktioner kan overholdes. Det gælder også for de to butikker på Fjordsgade og Østerbro, der fortsat holder åben.

Læs mere om SnakSammen på Røde Kors' hjemmeside: rodekors.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

Annonce