Annonce
Ugeavisen Odense

Tre søstre åbner specialbutik i hjertet af Odense: - Det er et eventyr, der kun lige er begyndt

De tre Holm-søstre, fra venstre ses Julie, Katrine og Anne. Det lille rum, de sidder i, er en del af lejemålet, som skal huse Kaj Koncept. Men i dette rum, vil man ikke finde søstrenes produktion. Det skal i stedet bruges til at hjælpe upcoming kunstnere. - Vi er lige nu i dialog med flere sjove og kreative kunstnere. Her kan de få lov at vise deres varer, og så sælger vi for dem. Vi snakker blandt andet med en keramiker og en, der laver tæpper, forklarer Katrine Holm. Foto: Christina Jacobsen
Kaj Koncept er navnet på en ny butik, som 30. oktober åbner i Søndergade. Det er tre søstre, der står bag butikken, og i deres værksted ovenpå butikken producerer de lys og fliseborde.

Centrum: Selvom kalenderen viser efterår, tillader temperaturen denne onsdag, at man alligevel lader overtøjet blive hjemme. Alligevel mærker man efterårsstemningen i det lille butikslokale med adressen Søndergade 14. Her er tre søstre samlet for at fortælle om det, der meget snart skal ske bag det store banner, de har hængt op foran vinduet til lokalet.

En Dulce Gusto-maskine brummer i baggrunden, imens duften af kaffe breder sig og ikke mindst blander sig med duften fra kanelsneglene, som er hentet hos Cinnamums lige om hjørnet.

Undertegnede konstaterer, at der er et stort antal lys i det lille rum. Det første ord, der falder én ind, er hygge.

Annonce

Og det viser sig at have en forklaring.

- Vi er vokset op i et hjem, hvor hyggen og belysningen har fyldt rigtig meget. Når jeg snakker med min kæreste, så har han fra dag ét sagt, at det er helt vildt, hvad jeg bruger af krudt på at skabe hygge. Så det ligger i os, lyder det fra storesøster Katrine Holm.

Julie Holm er i gang med støbe lys i værkstedet ovenpå butikken. Foto: Christina Jacobsen

Lys og fliseborde

Og lige præcis dén følelse er blevet et springbræt til et virksomhedseventyr, som de tre søstre er fælles om. De har døbt deres hjertebarn Kaj Koncept, og her håndproducerer de alverdens forskellige lys og fliseborde.

- Vi har bare forelsket os i de her produkter, og da corona ramte, blev der lige pludselig stille. Det gav tid til at fokusere på de her idéer om at starte noget sammen. Og så tog den ene snak den anden, smiler Katrine Holm.

- Men årsagen, til at det lige blev lys og fliseborde, var også, at det et vigtigt for os, at det er noget, vi selv skaber. Konceptet skal afspejle det, som vi selv synes, er fedt og sjovt, og vi vil have føling med det fra start til slut, tilføjer Anne Holm.

Katrine Holm arbejder til dagligt som event manager hos Anarkist Beer & Food Lab, Julie Holm læser til pædagog, og Anne Holm starter snart på uddannelsen til radiograf. Som det muligvis afslører, har ingen af de tre søstre erfaring med at lave hverken lys eller borde. Og hvad gør man så? Man googler. Blandt andet.

- Vi fik idéen i november sidste år, og siden da har vi simpelthen søgt viden alle steder. Både på Google, Youtube og Instagram. Og så har vi ellers øvet os. Det har vi brugt rigtig mange timer på, forklarer de to yngste søstre, som er dem, der primært står for produktionen.

Hos Kaj Koncept er fokus især på sojalys, som ifølge søstrene, afgiver 80 til 90 procent færre artikler end for eksempel paraffin og stearin. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Opvokset lige hér

Træningen i at lave både lys og fliseborde foregår i lokalet ovenpå butikken. Her har de tre Holm-søstre indrettet værksted.

Det er belejligt af flere årsagen end den åbenlyse. Udover at være tæt på butikken, er de nemlig også tæt på hjem.

Søstrene er opvokset i Søndergade. Julie og hendes kæreste bor ovenpå butikken og værkstedet, Katrine og hendes familie bor i baggården, og så bor deres forældre i øvrigt stadig længere nede ad den lille gade.

- Vi har holdt os til den gade, vi kommer fra, for det giver bare så megagod mening for os, lyder det fra Katrine Holm.

Og så har de en mission.

- Vi savner liv i gaden. Og det har vi snakket med nogle af de andre butikker om. Så vi håber meget, at vi i fællesskab kan skabe noget godt her, tilføjer Anne Holm.

Anne Holm står især for flisebordene, som også bliver produceret i værkstedet ovenpå butikken. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Søstre og samarbejdspartnere

Når man taler med de tre søstre, fornemmer man lynhurtigt kærligheden til hyggen og til Søndergade. Men man fornemmer også de roller, som de tre søstre har fået indbyrdes.

- Katrine er jo den ældste. Hun er den kloge, lyder det fra Anne Holm.

Katrine Holm griner.

- Det ved jeg nu ikke, men det er sødt sagt, siger hun henvendt til de to lillesøstre, som er tvillinger og syv år yngre end deres storesøster.

Men hvordan er det egentligt at starte sådan et projekt med sine søstre?

- Unikt, lyder svaret prompte fra Julie Holm.

- Ja, det er helt fantastisk og lærerigt. Man lærer hinanden at kende på en helt ny måde, og vi har altid været en tæt familie, men nu er det som om, vi er blevet endnu tættere. Jeg havde ikke gjort det her, hvis det det var fordi, det var med mine søstre, lyder det fra Anne Holm, som bliver mødt af tilkendegivende nikken fra sine søstre.

Kvindelysene har en særlig betydning for søstrene, og inden længe vil man finde dem med små hjerter, som er tegnet af de tre søstre. Overskuddet fra salget af disse kommer til at gå til Støt Brysterne, fortæller de. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Et eventyr venter

Kaj Koncept åbner 30. oktober og kommer fremover til at have åbnet hver torsdag, fredag og lørdag. I hvert fald til at starte med. For som Katrine Holm påpeger, er det sjovere at starte småt end at tage munden for fuld.

Det betyder dog ikke, at der ikke er ambitioner gemt bag de tre bogstaver, K, A, J, som repræsenterer søstrenes fornavne.

- Vi har mange idéer til, hvad Kaj Koncept kan udvikle sig til – for eksempel andre produkter end kun lys og fliseborde. Og drømmen er da også, at vi kan nå dertil, hvor én af os kan leve af Kaj. Det ville helt sikkert være fantastisk, lyder det fra Katrine Holm, som bliver akkompagneret af sin ene lillesøster.

- Vi starter stille ud, men vi er også klar til at se, hvor det bærer os hen. Det er bare et langt eventyr, som kun lige er begyndt, lyder det med både sikkerhed og smil fra Anne Holm.

Lysene findes i alle mulige forskellige former og farver. Foto: Christina Jacobsen
Det er tvillingerne, der renoverer lokalet, som Kaj Koncept åbner i. - Vores forældre har ejendomme, hvor der er travlt, så i vores sabbatår lærte vi at renovere, så vi kan både spartle, larkere gulve, male og høvle, fortæller de. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Leverer strøm til 70 naboer: Galschiøt bliver C02-neutral med solceller

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Redaktionen tester: Her får du Odenses bedste surdejsboller

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Odense får en brunchklub kun for singlekvinder: - Vi mangler nogle at være singler med

Ugeavisen Odense

100 boliger, intime gårdrum og dagligvarebutik: 'Jungle'-grund udset til at blive Odenses nyeste bydel

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Odense Håndbold mod Viborg HK

Ugeavisen Odense

Snart er der fuld hornmusik: Det nye H.C. Andersens Hus åbner helt op

Ugeavisen Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Ugeavisen Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Hovedvej i Odense spærres for gennemkørsel i flere dage

Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Ugeavisen Odense

Donation: Bykirken Odense er klar til julehjælp

Ugeavisen Odense

Ny bar åbner midt i Odense: - Det bliver måske lidt spraglet

Ugeavisen Odense

Post uden for normal tid: Postnord udvider åbningstid

Ugeavisen Odense

Rugårdsvej spærres i efterårsferien

Ugeavisen Odense

Nybyggeri: 26 nye lejligheder på Vesterbro

Ugeavisen Odense

Ufattelig forvandling: Fra brosten til grønne byhaver - central plads i Odense er klar til indvielse

Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Ugeavisen Odense

Bootcamp for plussize kvinder: Drømmer du om at tabe dig?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Odin Award: Crateit skaber meningsfulde job og får børn væk fra skærmen

Ugeavisen Odense

Hard rock never dies: Ikonisk trommeslager kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Efterårsferie: Gå et natureventyr i Sejerskoven

Ugeavisen Odense

Fra voldsramt til selvstændig: Christian har vendt modgang til medgang

Annonce