Annonce
Ugeavisen Odense

Spar 12.000 kroner: Udvalgte områder i Odense kan gratis få sløjfet gamle brønde og boringer

Vi skal værne om vores rene drikkevand - så det er en god idé at få sløjfet brønde og boringer, nu hvor det kan gøres gratis. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Der er store penge at spare, hvis man har en brønd eller boring, der ifølge lovgivningen skal lukkes. Netop nu gør Vandcenter Syd en sløjfning gratis i et særligt udvalgt kampagneområde. Så kig lige efter i haven - det kan betale sig.
Annonce

Dalum/Højby/Skt. Klemens/Lindved/Volderslev/Dyrup/Hjallese/Stenløse: VandCenter Syd forsyner store dele af Odense med rent drikkevand, som er baseret på grundvand. Dette pumpes op fra undergrunden fra forskellige såkaldte ’kildepladser’.

Gamle brønde og boringer udgør dog en risiko for forurening af det værdifulde grundvand nær kildepladserne og dermed en forurening af drikkevandet. Derfor tilbyder VandCenter Syd nu i udvalgte områder gratis sløjfning af gamle brønde og boringer i 2020.

Sløjfningskampagnen har fokus på private brønde og boringer tæt på kildepladserne ved Dalum og Lindved.

Det koster almindeligvis omkring 12.000 kr. at sløjfe en gammel brønd eller boring efter gældende regler. Kommunerne kan i dag i henhold til Vandforsyningsloven kræve, at grundejere sløjfer brønde og boringer, der ikke længere anvendes.

Hvis denne bestemmelse tidligere ikke er blevet håndhævet, eller kommunen ikke har kendskab til brøndens eller boringens eksistens, kan der i dag være mange ubenyttede brønde og boringer, der udgør en trussel mod grundvandsmagasinerne i og omkring vores kildepladser.

Annonce

Grundvandsbeskyttelse

VandCenter Syd ønsker nu og i fremtiden at kunne forsyne Odense og omegn med rent drikkevand, der kun kræver simpel vandbehandling. Dette forudsætter, at vi kan hente grundvand fra undergrunden af god kvalitet.

Vi lægger derfor en stor indsats i at beskytte grundvandet i og omkring vores kildepladser. Sløjfning af private brønde og boringer er et værktøj til beskyttelse af grundvandet. Af andre tiltag, som VandCenter Syd arbejder med, kan nævnes skovrejsning og dyrkningsaftaler.

Vær dog opmærksom på, at kampagneområdet kun rager ind over visse dele af de forskellige områder i Odense Syd. Det er eksempelvis ikke hele Dalum, Hjallese eller Højby, der kan benytte sig af tilbuddet.

Læs mere på vandcenter.dk/her-arbejder-vi og klik på linket "Sløjfning af gamle brønde og boringer", hvor du kan se, om din matrikel hører under ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce