Annonce
Ugeavisen Odense

- Spild af tid at græde: Malene rykkede hurtigt, da hun mistede sit arbejde - nu er Klokkeblomst født på ny

Malene og Allan Wadstrøm har taget springet og er blevet selvstændige med blomsterbutikken Klokkeblomst. Den ligger på Grønnegyden 46, der også tidligere var en blomsterbutik. Foto: Kristian Isaksen
I 2005 lukkede Malene Wadstrøm Klokkeblomst i Bullerup - nu 16 år senere er butikken genopstået i Stige med god hjælp fra hendes ægtemand. - Her lå en chance, vi ikke måtte lade slippe.

Stige: Det kunne have lagt en dæmper på julestemningen hos ægteparret Wadstrøm, da den kvindelige halvdel af duoen uden varsel mistede sit arbejde i november sidste år.

Enoflora ved Kims Blomster, som Malene Wadstrøm var ansat i, gik konkurs.

I de næste skæbnesvangre øjeblikke efter beskeden var overdraget, ville ingen have fortænkt hende i at blive væltet bagover af chokbølgerne og efterfølgende bruge de næste dage på bekymringer om fremtiden.

Men i stedet for at regne på, om der ville blive råd til flæskesteg og gaver, greb hun telefonen.

- Jeg ringede til Allan nærmest med det samme. "Vi må gøre noget", sagde jeg til ham. Få timer senere var vi allerede i gang med at købe det her sted og blive selvstændige, fortæller Malene Wadstrøm fra sit nye revir imellem planter og andre farverige vækster i butikken Klokkeblomst.

Allan er hendes mand. Han står også ved hendes side i dag og vil ofte være i butikken, men hierarkiet er der ingen tvivl om.

- Jeg har selv travlt med andre ting, så selvom det er et fælles projekt, er det Malene, der bestemmer.

Blomster hele døgnet

Hvis navnet Klokkeblomst vækker genklang derude i plantemiljøet, er det fordi, at selvsamme Malene tilbage i slut-90'erne og starten af 00'erne drev sin egen butik i Bullerup under samme navn.


Vi er bare typer, der springer ud i forskellige ting. Noget er over tiden gået bedre end andet, men erfaringen fortæller os, at vi ikke skal være bange for at satse og her lå en chance, som vi ikke måtte lade slippe. Så må tiden jo vise, om det var klogt

Allan Wadstrøm


Den lukkede i 2005, hvor hun valgte at trække stikket som selvstændig.

- Jeg har nok hele tiden vidst, at jeg gerne ville have mit eget igen, men hvornår var ikke afklaret. Med konkursen for min tidligere arbejdsplads åbnede muligheden sig. Det var spild af tid at græde. Vi skulle bare videre, siger Malene Wadstrøm, inden en kunde entrerer butikken på udkig efter en buket.

- Der er brug for min assistance, siger hun, og efter en kort udveksling af ønsker og muligheder, forsvinder hun ud i kølelokalet - et glasparti bagest i den aflange forretning.

Endnu et glasparti er installeret ved indgangen til butikken. Et noget mindre af slagsen med gavekurve, færdige buketter og planter i krukker.

Malene Wadstrøm i færd med at lave en buket. Her ved siden af Anja, der også blev fyret fra Enoflora ved Kims Blomster. Hun var svært glad for ægteparrets beslutning om at åbne på ny. Foto: Kristian Isaksen

- Det er vores 24/7-butik. Den er lige blevet færdig i dag. Så kan man altid hente blomster hos os. Man skal bare have en mobiltelefon. Den forventer vi os meget af, siger Allan Wadstrøm, og demonstrerer.

- Så sender man lige en sms og får så en kode retur og bum - så er man inde i butikken og kan betale med mobilepay. Det tog en hulens tid at få alt det her til at fungere.

Annonce

God timing

Apropos tid. Der var ikke lang tid til at tænke over fremtiden, før I overtog det her sted. Hvorfor skulle det gå så stærkt?

- Vi blev nødt til at rykke hurtigt, da vi først havde fundet ud af, hvad vi ville. Vi havde det i baghovedet, at butikken her havde ligget tom i tre måneder og tidligere var brugt til blomstersalg. Den var helt oplagt at overtage, men vi skulle gerne undgå at blive overhalet af andre købere - og så ville vi jo gerne have en butik i Stige, siger Allan Wadstrøm og medgiver, at tingene faldt i hak.

Selvom Malene Wadstrøm også holder fri, så kan man altid få blomster i butikken - her med en selvhjælpsordning, der betjenes via sms. Foto: Kristian Isaksen

- Timingen var god. Der stod en tom butik, Malene manglede arbejde og ville i øvrigt gerne prøve sig af som selvstændig igen. Vi var ikke bare åbnet ud af den blå luft, hvis de to butikker, der nu er lukkede, stadig havde været her. Det er klart. Men vi mener, at vi har en berettigelse i Stige og så er Malene god til det, hun gør. Det har hun i blomsterkredse været berømmet for i 25 år. Der er et fundament at bygge noget på.

Men kan det være gået for stærkt? For måske er der en grund til, at andre blomsterbutikker lukker.

- Vi er bare typer, der springer ud i forskellige ting. Noget er over tiden gået bedre end andet, men erfaringen fortæller os, at vi ikke skal være bange for at satse og her lå en chance, som vi ikke måtte lade slippe. Så må tiden jo vise, om det var klogt, siger Allan Wadstrøm.

Den genfødte Klokkeblomst er beliggende på Grønnegyden 46.

(Ved en fejl havde avisen i den oprindelige artikel skrevet, at Enoflora var gået konkurs. Det er Enoflora ikke. Enoflora ved Kims Blomster er lukket og ejendommen på Slettensvej er sat til salg. Men Enoflora lever stadig.)

Der har været godt med hjælp at hente i familien på den pressede tid, der har været op til åbning. Her er det Malene Wadstrøms mor, der giver et nap med omme i værkstedet - imens de to fædre har kunnet hjælpe med deres baggrund som henholdsvis elektriker og tømrer. Foto: Kristian Isaksen
En lille butik i butikken. På hylderne er alskens specialvarer at finde. Foto: Kristian Isaksen
Kølelokalet, der holder blomsterne friske. Foto: Kristian Isaksen
Klokkeblomst set udefra. Over de kommende måneder drømmer Allan Wadstrøm om at få malet træværket, så butikken fremstår helt skarp. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Se videoen: Først var Nini irriteret over sin nye bofælle - nu holder hun af andemor og ungerne

Annonce