Annonce
Ugeavisen Odense

Sprudlende Sigurd på scenen

Det er med pomp og pragt, når Sigurd Barrett indtager scenen med Odense Symfoniorkester, børn fra Balletskolen Odense og børnekor fra de fynske skoler hver dag kl. 14 den 17.-21. februar. Foto: Odense Symfoniorkester
Mandag 17. februar, spiller Sigurd Barrett op til en uge i Odense Koncerthus sammen med et veloplagt symfoniorkester, en gruppe dansende balletbørn og et velsyngende børnekor med skoleelever fra hele Fyn.
Annonce

Den 17.-21. februar bliver der talt ”symfo-én, symfo-to osv.” hver dag kl. 14 i Odense Koncerthus. Den populære tv-serie ”Sigurd og Symfoniorkesteret” er den røde tråd i Sigurd Barretts skolekoncerter i Odense. Her åbnes børnenes ører for orkesterets fantastiske univers. De lærer om de mange forskellige instrumenter, der hver for sig kan noget helt særligt, og som tilsammen skaber den store symfoniske lyd.

Strålende underholder

Med sit pædagogiske og underholdende talent kan Sigurd Barrett fortælle om alt fra obo til orgel og fra basun til bratsch, mens såvel store som små følger levende med. En række af Odense Symfoniorkesters musikere medvirker aktivt i løjerne, der fører børnene ind i den klassiske musiks forunderlige verden. Her præsenteres de for Beethoven, Ravel og Grieg på en letforståelig og festlig måde. Således går underholdning og undervisning op i en højere enhed.

Godt redskab til musiklærerne

Eleverne, der deltager i børnekoret, har indøvet en række sange sammen med deres musiklærer, så de rigtigt kan synge med, når de mange instrumenter skal præsenteres af Sigurd.

Børne- og ungeformidler Stine Brinch Nielsen fra Odense Symfoniorkester har udviklet skolekoncerter sammen med Sigurd Barrett siden 2017. Det er blevet en bragende succes, og det skyldes ikke mindst det gennemarbejdede undervisningsmateriale.

Sammen med invitationen til at deltage i skolekoncerterne får lærerne et undervisningsmateriale med opgaver, der på en enkel måde giver eleverne mulighed for at arbejde aktivt og praktisk med forskellige musikalske virkemidler og genrer i musiktimerne. Kort fortalt giver det eleverne nogle nøgler til at genkende elementer i musikken til koncerten.

Opmærksom og aktiv lytning bliver nemmere af, at man ved, hvad man skal lytte efter.

Sigurd og symfoniorkestret

Der er koncert med Sigurd og Odense Symfoniorkester i Odense Koncerthus den 17.-21. februar kl. 14.

Til hver koncert medvirker 72 musikere fra Odense Symfoniorkester, 350 skoleelever i børnekoret, 30 dansende elever fra Den Kongelige Balletskole Odense og selvfølgelig Sigurd Barrett.

Alt i alt deltager 1800 elever fra 38 fynske skoler.

Køb billet til koncerterne på www.odensesymfoni.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce