Annonce
Ugeavisen Odense

Stadsarkivar: Dokumenter alt!

Foto: Niels Svalebøg
Stadsarkivar Johnny Wøllekær har en særlig bøn til alle i denne tid.
Annonce
Johnny Wøllekær, Stadsarkivar:
- Det er en underlig tid. Arkivet er lagt i koma. Som kommunal ansat, der ikke er omfattet af kritiske driftsfunktioner, skal jeg arbejde hjemmefra i foreløbigt 14 dage frem. Hustruen, der er børnehaveklasseleder, er også sendt på hjemmearbejde, og vi arbejder side om side, hvilket egentlig er meget hyggeligt. Arkivet er lukket ned. Arkivarerne holder skypemøder, årh jo vi arbejder med fortiden men lever skam i nutiden!
Lukningen betyder dog, at de godt 50 frivillige, der hver uge kommer på arkivet, også er ”sendt hjem”. Jeg er selvsagt bekymret for, hvordan jeg kan holde kontakten med dem og holde gejsten oppe. Derfor har jeg oprettet en Facebook-side, der kun er beregnet for de frivillige og ansatte. Her skriver vi sammen og giver hinanden små arbejdsopgaver. Det er dog ikke alle, der er på Facebook, og derfor skriver jeg løbende orienteringer til dem. Jeg er dog ved at finde små opgaver, som de frivillige kan arbejde med hjemmefra, hvis de har lyst! Det er f.eks. muligt at lave billedregistreringer i fynskebilleder.dk, lave transskriptioner og lignende.
Selv skriver jeg på en bog for Realdania By og Byg. Det er en bestillingsopgave, som delvis kan løses hjemmefra, men jeg savner kontakten til kilderne … det er trods alt dem, vi lever af som historikere.
Da jeg i søndags gik gennem byen, kunne jeg ikke undgå at lægge mærke til alle de Corona-sedler, der var hængt op i forretninger. Og så slog det mig. Det skal dokumenteres, det skal indsamles, og derfor vil jeg bede Ugeavisens læsere til at fotografere disse sedler og indsende dem til Stadsarkivet (historienshus@odense.dk).
Og til de forretningsdrivende: - Smid ikke sedlerne ud, gem dem og afleverer dem til Stadsarkivet, Klosterbakken 2, 5000 Odense C.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce