Annonce
Ugeavisen Odense

Starter firma midt i coronatiden: Trine og Thomas har forenet kærlighed og karriere i hjemmet

Thomas og Trine har forenet deres erfaringer fra vidt forskellige brancher i deres fælles firma, Hunderup Entreprise. Foto: Kurt Rasmussen
Hunderup Entreprise er et eksempel på et firma, hvor ejerne med succes bidrager med vidt forskellige kompetencer.

Skovgyden: Han klarer tømrerarbejdet og regnskaberne, og hun sørger for markedsføring og website. Sammen har de etableret Hunderup Entreprise, hvor de bidrager med hver deres kunnen og har skabt et noget nær optimalt samarbejde.

Det begyndte med, at Thomas Magnussen kunne mærke, at han savnede at komme ud og bruge hænderne. Det havde han gjort som selvstændig tømrer, indtil finanskrisen ramte i 2008, men siden dengang har han været ansat som projektleder inden for byggebranchen.

- Jeg sad på forskellige kontorer gennem 12 år og kunne efterhånden mærke på min krop, at det var bedre at komme ud og blive brugt i stedet for at sidde på min stol, så min bedre halvdel og jeg valgte at tage springet her den 1. januar i år, siger han og roser sin samlever igennem ni år, Trine Kalhauge Christensen.

Annonce

- Hun var indforstået med, at jeg ville starte et nyt firma op, men jeg havde jo bare ikke længere noget kundekartotek og skulle starte helt fra bunden af, så det krævede jo en investering at komme i gang, siger han, og fortæller, at de valgte at oprette firmaet Hunderup Entreprise, som de driver i fællesskab.

Forskellige kompetencer

Et fællesskab, hvor Trines kompetencer også har værdi, selvom hun overhovedet ikke har nogen håndværksmæssig baggrund.

- Jeg er lektor på handelsgymnasiet, hvor jeg uddanner de unge mennesker i markedsøkonomi og psykologi, og det kan vi så trække nogle paralleller fra over til firmaet, siger hun hvorefter Thomas forklarer, hvordan det samarbejde fungerer.

- Jeg sørger for tømrerarbejdet og regnskaberne, mens hun tager sig af alt det kreative såsom markedsføring og design af vores hjemmeside. Det er hun meget bedre til, og jeg synes, det er super at hun både har energien og talentet til det, siger han og fortæller, at han er glad for at kunne koncentrere sig om det, han er god til, nemlig tømrerarbejdet.

- Jeg har ikke den formåen, som Trine har på hendes område, så der er hun hundredmetermester, lyder det med et smil fra Thomas Magnussen, mens de hygger sig på terrassen bagved deres hus i Skovgyden 10, som også er firmaadressen.

Annonce

Flere fordele

Thomas’ erfaring som projektleder kommer firmaet til gode i flere henseender.

- Når folk skal have lavet noget større, vil de meget gerne have, at der er én, der står for det hele i stedet for, at de selv skal kontakte en vvs’er, maler, murer eller tømrer. Her kan vi byde ind med en totalentreprise og formidle kontakten til de andre håndværkere, så det hele kører, som det skal, siger han og understreger, at der ikke er nogen opgave, der er for stor – men heller ikke for lille.

- Hvis Fru Jensen skal have lavet en udluftning til sin tørretumbler, så laver jeg også den. Selvom jeg har haft med store projekter til 25 millioner kroner at gøre tidligere, kan jeg også godt lide at komme ud til folk privat, hvor jeg får tilbudt en kop kaffe, siger Thomas.

Thomas er glad for igen at kunne komme ud og bruge sine hænder inden for det håndværkerfag, han er uddannet i. Foto: Trine Kalhauge Christensen.

Og her kommer Trine ind i billedet med sin viden om markedsføring.

- Det er også meget vigtigt at pleje de små kunder, for de taler jo også med andre, som måske skal have lavet en tilbygning, siger hun.

Annonce

Intet hastværk

Hunderup Entreprise er kommet godt fra start i en tid, hvor byggebranchen har travlt, men selvom ordrebogen er fyldt godt op, har ejerparret ikke travlt med at vækste.

- Det er jo egentlig luksus, at vi har så travlt, og lige nu kan jeg rigtig godt lide den alsidighed, der følger med arbejdet. Den ene dag skal jeg lave noget snedkerarbejde, næste dag noget glasarbejde og tredje dag noget tømrerarbejde. Det er herligt afvekslende, og jeg elsker mit arbejde, siger Thomas med et stort smil.

Men han vil ikke afvise, at firmaet på sigt kan få lov til at vokse.

- Jeg tænker, at om ti år er vores firma et sted, hvor jeg stadig kan køre ud til nogle mindre jobs og så har nogle ansatte, der tager sig af de større entreprenørprojekter, lyder det fra Thomas Magnussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce